Foto: WoonSpaarpot-WonenNL

Een woonspaarpotje; dé tip voor een fijn huis!

Een apart spaarpotje voor onvoorziene zaken is aan te raden, maar een apart potje voor de verschillende zaken in je huis is nog slimmer. Zo weet je zeker dat je altijd een fijn huis en thuis hebt.

Danny 30 Maart 2023

Waarom dit een goed idee is? Er zijn heel wat redenen voor te verzinnen, maar er is alvast één ding te verklappen; het zorgt er indirect voor dat het woongenot ontzettend toeneemt. Waarom ook jij vandaag nog moet starten met een apart woon spaarpotje? Lees snel verder.

Relaxt wonen

Thuis wil je je kunnen afzonderen van alle dagelijkse beslommeringen en stress. Thuis moet een oase van rust zijn. Je wilt niet dagen stress hebben om onbenulligheden zoals een wasmachine die stuk is. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar een nieuwe wasmachine kopen is dan de oplossing waar je meteen toe wilt overgaan. Geen gedoe met geld bijelkaar sprokkelen waardoor andere leuke zaken of zelfs de boodschappen niet betaald kunnen worden. Een bedrag achter de hand hebben voor dergelijke zaken is gewoon een ontzettend fijn idee wat je werkelijk rust geeft. Rust die je voelt wanneer je na een lange dag thuiskomt. Geen stress over dingen die fout kunnen gaan in huis!

Altijd wel wat leuks

Ben jij ook zo iemand die altijd wel wat leuks voor je huis op het oog heeft? Of het nu om een nieuw vloerkleed, hip kleed of hele bank gaat? Er is ook zoveel leuks en moois te koop! Wanneer jouw specifieke woonspaarpotje goed gevuld is, mag je hier best iets moois van kopen. Zo gun jij jezelf toch iets moois voor je huis, zonder dat je in de waan van de dag je geld aan andere zaken uitgeeft. Zo kun jij een mooie en fijne plek voor jezelf creëren zonder je schuldig te voelen of verantwoording aan je partner af te hoeven leggen.

Kortom, het hebben van financiële stress is niet fijn. Het achter de hand hebben van een spaarpotje is dan een goed idee. Maar nog handiger is het wanneer je deze spaarpotjes opdeelt in verschillende bestemmingen. Als woonliefhebber is het aan te raden hier een spaarpotje voor aan te leggen. Enerzijds om met een gerust hart op de bank neer te kunnen strijken en geen angst te kennen als de wasmachine er onverwachts mee stopt. Anderzijds om bij een ruim gevuld spaarpotje jezelf iets leuks te gunnen. Genoeg reden om vandaag nog een apart spaarvarkentje hiermee te vullen!

Reacties
Anderen bekeken ook