Foto: Laadpaal

Duurzaam doen buitenshuis?

Dit zijn dé 4 tips!

Vincent 19 Januari 2024

De tips en adviezen omtrent het innoveren en verduurzamen van je huis zijn overal te vinden. Van de slimme thermostaat tot de innovatieve warmtepomp. Maar wist je dat er ook buitenshuis van alles te verduurzamen is? Van slimme tips tot hele logische opties, maar allemaal zullen ze een verbetering op het gebied van verduurzaming zijn. Welke tips goed zijn om eens naar te kijken? Lees snel verder. 

1. Altijd opgeladen 

Wie vandaag de dag een nieuwe auto koopt kan er niet meer omheen; de elektrische of hybride variant hiervan. Ze zijn er tegenwoordig van alle merken, van duur tot zeer goed geprijsd. Een overweging voor veel mensen om toch niet over te gaan op een elektrische auto is de manier van opladen. Niet iedereen heeft de luxe van een eigen oprit waar een laadpaal op geïnstalleerd kan worden en mocht dat wel zo zijn, dan is het soms nog steeds een hele uitdaging. Maar voor beide is vandaag de dag een oplossing. Laadpalen zijn er in alle soorten en maten, en daarnaast zijn ze eenvoudiger te installeren dan dat je ooit kon vermoeden. Thuis een laadpaal installeren is zeer eenvoudig, en tevens zijn de laadpaal installaties ook behoorlijk kleiner geworden. Daarnaast zijn er ook innovatieve systemen die ervoor zorgen dat laden gewoon kan, zelfs wanneer je géén eigen oprit hebt. Kijk eens op de site van WATT en je zult zien wat de mogelijkheden allemaal wel niet zijn! 

2. Goed verlicht 

Buitenverlichting is niet alleen heel fijn wanneer je lange zomeravonden met vrienden en familie in je tuin wilt doorbrengen. Buitenverlichting is ook van groot belang voor de veiligheid in en om je huis. Want als er één ding is waar inbrekers een hekel aan hebben, dan is het wel aan licht. Ga wel altijd voor duurzame lampen van goede kwaliteit. Om ze niet onnodig lang te laten branden, is het slim om er timers op te zetten zodat ze ook weer uitgaan wanneer het licht wordt. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook veel lampen die werken op zonne-energie. Wanneer je hiervoor kiest zul je zien dat je helemaal geen elektriciteit meer nodig hebt, dat is pas handig! 

3. Groen doen 

Helaas worden steeds meer tuinen alleen nog maar gevuld met steen en minder met groen. Toch is groen doen in een tuin heel belangrijk, niet alleen omdat het leuk staat en een positieve invloed heeft op ons gevoel. Het is ook goed voor de bloemetjes en de bijtjes én om regenwater op te nemen. Kortom, doe meer groen in je tuin en ga voor een heerlijke natuurtuin waar alle ruimte wordt gegeven aan het bloeien en groeien van al dit moois.

4. Duurzame materialen 

Natuurlijk willen we in een tuin ook allemaal een fijn terras, meubels en een tuinhuis. Ga hierbij voor natuurlijke en verantwoorde producten zoals gecertificeerd hout en verantwoorde basisproducten. Probeer producten van slechte kwaliteit te voorkomen, deze gaan vaak maar kort mee en dat is natuurlijk geen duurzame keuze. Ga ook liever voor een buiten openhaard dan voor energieslurpende heaters. Niet alleen slecht voor het milieu, maar je zult ook van je energierekening schrikken.

Kortom, ga ook lekker verantwoord, duurzaam en groen doen in de tuin. Alleen dan kun je tot een toekomstbestendige tuin komen. Investeer in producten die lang meegaan en kies voor een elektrische bolide, ook wanneer je in eerste instantie dacht overgeleverd te zijn aan algemene laadpalen in de buurt. Met de komst van nieuwe en innovatieve systemen kun je zelfs zonder oprit al gewoon je eigen auto laden. Maak hier dankbaar gebruik van en je hebt direct een perfect excuus om over te gaan tot de aanschaf van een nieuwe auto. 

Reacties