Ruim wonen met een Self Storage box in Amsterdam?

Met de constant stijgende huurprijzen in de Randstand is het steeds moeilijker om een ruime woning te vinden waar jij goed met je gezin kan wonen.

26 Augustus 2020

Ook een huis kopen kan in de huidige markt erg lastig zijn. De krapte op woningmarkt is nog steeds enorm en ondanks de corona crisis blijft de consument vertrouwen houden in de woningmarkt. Hoe kun je dan toch genieten in een stad met voldoende ruimte in huis voor jou en je gezin? Een Self Storage Box kan de oplossing bieden.

Self Storage met ophaalservice? Hoe werkt het precies?

Het concept Self Storage is overgewaaid uit de Verenigde Staten in de jaren 90. Je huurt een garagebox voor een klein bedrag per maand. Hier kun jij jouw spullen opslaan maar ook een klein bedrijf in starten. Je huurt flexibel en kan elke maand opzeggen. In Amsterdam en andere grote steden in de Randstad is er nu zelfs een Self Storage met ophaalservice.

Voordelen van deze service zijn:
- Korte termijn en lange termijn huren mogelijk
- Gratis ophaalservice
- Bewaakte opslag en eigen toegang tot box
- Inboedelopslag – Meubelopslag – Archiefopslag
- 7 dagen per week open van 06:00 tot 23:00
- Gratis sterke verhuizers

Ruimer wonen zonder te verhuizen?

Indien je toch niet wilt verhuizen omdat het niet mogelijk is. Of gewoon omdat het te duur is. Kan je natuurlijk kiezen om spullen die je niet nodig hebt op te slaan in een opslagfaciliteit van Boxie24. Maar er zijn nog andere ruimte besparende mogelijkheden.

Wist je bijvoorbeeld dat je banken kan kopen met een opslagruimte in de bank. Zo kun je toch nog extra spullen kwijt in je woonkamer zonder dat deze spullen in het zicht staan. Een andere veel gemiste kans is de ruimte onder de trap. Een goede timmerman kan hier al snel een deur onder maken en je kan ook deze ruimte gebruiken als extra bergruimte.

Andere oplossingen zijn om een buitenkast of buiten container te laten plaatsen. Hierdoor kun je ook veel spullen in je tuin of op je balkon kwijt. Er zijn zelfs containers die je goed kunt afsluiten en daardoor ook in de voortuin aan de straat kan laten staan. Hier kun je bijvoorbeeld kinderspeelgoed en fietsen in opslaan die je niet op straat wilt hebben staan.

10 Ruimtebesparende meubels voor een klein huis die elke Amsterdammer nodig heeft

1. Een bank of fauteuil met opbergruimte is één van de slimste oplossingen in je te kleine woonkamer. Net even wat extra kastruimte in een meubel.
2. Inklapbare tafel of stoel, mocht je echt in een kleine studio wonen zijn er zelfs opklapbare tafels te krijgen. Zodat je deze na het eten weer in kan klappen en weg kan zetten.
3. Verticale schoenenkast, je schoenen stapelen in een verticale schoenenkast is ruimtebesparend en lekker overzichtelijk.
4. Een flexibele strijkplank die je met magneten kan koppelen op bijvoorbeeld je wasmachine. Hiermee spaar je de ruimte van een strijkplank. Dit is een soort flexibel strijkdoek die je makkelijk kan opvouwen en in een la wegstoppen.
5. De loze ruimte onder trap gebruiken als opslag kamer of als boekenkast bijvoorbeeld, zodat je georganiseerd je boeken kwijt kan zonder dat je een grote kast in je kamer hebt staan.
6. Uitschuifbare schommelstoelen, waarbij je er 2 in 1 hebt en je deze uit elkaar kan schuiven. Heel handig als er een keer een vriend of vriendin op bezoek is.
7. Droogrek als raam lamellen, wist je dat er droogrekjes bestaan die je badkamer inkijk oplossen maar tegelijkertijd als droogrek voor kleding kunnen functioneren.
8. Bank die kan veranderen in een bed. Dan kun je echt in je woonkamer slapen en wonen, makkelijk als je alleen een studio hebt van 30m2. Er zijn zelfs banken die kunnen veranderen in een stapelbed.
9. Strijkplank met een spiegel aan de onderkant. Mocht je geen ruimte hebben voor een grote spiegel. Dan zijn er strijkplanken te koop die een spiegel aan de onderkant hebben. Jij hoeft hem alleen om te klappen.
10. Heb je net een baby gekregen en daarom te weinig ruimte. Er zijn kasten te koop die kunnen veranderen in een commode. Na het verschonen van de baby klap je hem gewoon weer in.

Kortom er zijn veel mogelijkheden om jouw spullen op te slaan zowel in je huis, als bij een externe opslagaanbieder. Tegenwoordig kun jij je spullen gewoon thuis laten ophalen en hoef je niet meer zelf te slepen. Ook als jij je mountainbike of vakantiespullen nodig hebt, brengt deze opslagaanbieder het weer gewoon bij je langs. Self Storage is een handige oplossing voor mensen die klein wonen.

Reacties