Meten is weten

Vele huishoudens leggen een tuin aan maar weten niet precies in wat voor conditie de grond is of hoe de tuin reageert op de omgeving waarin het staat.

05 Augustus 2019

Het gevolg hiervan is dat de tuin minimaal tot zijn recht komt en het een minder goede plek is voor insecten. Door van te voren de bodem te meten met een Catec systeem kan er worden nagegaan welke planten, bloemen of struiken wel goed zullen groeien, en welke niet. Dit gebeurt met dataloggers op de datalogger worden gegevens zoals temperatuur, luchtvochtigheid, spanning, trillingen en druk gemeten die de Catec sensoren meten.

Waarom een meetsysteem?

Vooral bij de aanleg van een tuin of het bouwen van een huis is het interessant om meetsystemen te gebruiken. Op basis van de gegevens van een meetsysteem kunnen er veranderingen in de tuin of de woning worden aangebracht waardoor de omgeving beter leefbaar wordt voor u en het milieu. Vooral in de randstad wordt er een hoger fijnstofgehalte gemeten in tuinen en minder CO2 in woningen. Kortom, door het vele verkeer is deze omgeving minder goed leefbaar voor mens en dier. In het huis en de tuin kunnen hiervoor aanpassingen worden gedaan zodat de omgeving gezonder wordt om in te leven. Om te bepalen wat er precies nodig is, worden er meetsystemen gebruikt die alle factoren meten die van invloed kunnen zijn op u en uw omgeving.

Voor bedrijven

In bedrijven blijkt zo’n systeem al helemaal van toepassing te zijn. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door een slecht binnenklimaat. Dit kan komen door een te lage luchtvochtigheid, te hoge / lage druk of te weinig zuurstof. Ook verbeteren prestaties van werknemers wanneer de luchtkwaliteit wordt verbeterd. Voor bedrijven is dit dus zeker een interessante mogelijkheid om te kijken of hier nog verbetering in haalbaar is.

Reacties