Je parkeerplaats veilig en esthetisch inrichten

De parkeerplaats wordt vaak gezien als een minder belangrijke plek. Alhoewel dit ook bijdraagt aan een eerste indruk en imago.

26 Mei 2020

Deze plek moet uiteraard veilig zijn, daarom is het belangrijk dat je de parkeerplaats goed inricht. Met behulp van jumboblokken en opsluitbanden kan je gemakkelijk een aangenamere en veiligere parkeerplaats creëren.

Wat zijn Jumboblokken?

Jumboblokken zijn door iedereen gekend, ze worden ook wel varkensruggen genoemd. Het zijn de ovaalvormige betonblokken die veelal ook in het geel bestaan. Het plaatsen ervan kan voor verschillende doeleinden. Meestal worden ze gebruikt voor het maken van een indeling op een parkeerplaats, maar ook kunnen ze gebruikt worden als inbraakpreventie en om de veiligheid te garanderen op publieke plaatsen.

Je kan er gemakkelijk een duidelijke indeling mee creëren op de parkeerplaats. Bijvoorbeeld met het gebruik van de gele blokken is dit in één oogopslag helder. Het voorkomt chaos en zorgt voor een veiligere omgeving voor bijvoorbeeld voetgangers. De auto's zullen vertragen door deze blokken en in een bepaalde richting gestuurd worden.

Ze kunnen bij grote zaken geplaatst worden als inbraakpreventie. Ze zorgen ervoor dat plekken minder toegankelijk zijn met een wagen. Je kan ze ook gebruiken om te voorkomen dat er op bepaalde plaatsen wordt geladen en gelost of dat er geparkeerd wordt wanneer dat eigenlijk niet mag.

Bij festivals en grote publieke evenementen in steden worden ze ook vaker gebruikt. Zo worden voetgangers zones beter afgesloten. Dit zorgt voor een veiligere omgeving voor de mensen die het evenement bezoeken.

Wat zijn opsluitbanden?

Opsluitbanden of betonbanden zijn in tegenoverstelling tot een jumboblok niet bepaald om een indeling te creëren, maar zijn om de omranding van je parkeerplaats, tuin of bestrating af te werken.

Ze zorgen ervoor dat alles netjes blijft en dat er geen verzakkingen, kuiltjes of kieren meer te bespeuren zijn. Je kan eindeloos variëren, contouren trekken in je tuin of het creëren van een hoogteverschil.

De banden komen in veel verschillende maten en vormen.
Om het beste resultaat te behalen kies je beter voor een hoogte die enkele centimeters boven de grond uitsteekt. De reguliere hoogte van zo'n band is dan 100 cm.
Wil je een modernere look, dan ga je best voor de rechthoekige banden. Ze bestaan ook in ronde en gekartelde vormen voor een meer speelsere look.

Kortom wil je een veilige en goed uitziende parkeerplaats of tuin. Overweeg dan zeker om deze elementen toe te voegen.

Reacties