Inspiratie op doen voor een eigen huis

Welk huis past het beste bij mijn wensen? Dat is een vraag die veel mensen vaak toch nog hebben als zij net een kavel hebben gekocht. Ook daar kunnen wij wel iets voor u betekenen! U kunt wel zeggen: “Ik wil in een mooi huis wonen”, maar wat betekent mooi? Voordat u met ons in zee gaat is het belangrijk dat u een idee heeft van wat u mooi vindt; want dit heeft voor iedereen een andere betekenis. Daarom heeft Roscobouw 3 tips op een rijtje gezet om u te helpen een stapje dichter bij uw droomhuis te komen!

Tip 1 Maak gebruik van een moodboard

Het klinkt misschien heel eenvoudig, maar het werkt echt! Blader is door tijdschriften en plak alles maar op een papier wat u mooi vindt. Of maak dit online, Pinterest is bijvoorbeeld een goede bron van inspiratie. Dit zal er in eerste instantie misschien wat rommelig uit zien, maar naar mate er meer op papier komt kunt u echt zien wat er bij elkaar kan passen en wat u ook echt mooi vind, en wat eigenlijk toch niet zo uw ding is.
Het eerste moodboard is daarom ook nooit het definitieve moodboard. Kijk nog eens goed naar uw eerste versie en plak dan op een vel wat u daadwerkelijk terug zou willen zien in uw huis. U zult zien dat u echt een unieke stijl vindt die u door kunt voeren in uw eigen droomhuis

Tip 2 Maak een lijstje van eisen en wensen

Wat vindt u belangrijk in uw nieuwe woning. Denk bijvoorbeeld aan het aantal slaapkamers, een open of gesloten keuken, aparte werk- of speelkamer. Daarbij is het belang bij uzelf na te gaan, wat voor u een harde eis is, en wat een wens is. Dit maakt het makkelijker om vervolgens met de architect het gesprek aan te gaan. De architect kan samen met u bekijken hoe het uiterlijk van de woning en het programma van eisen en wensen passen in het plan en uw budget.
Kijk daarbij ook naar uw huidige woning, wat mist u, wat vindt u goed; hoeveel groter of kleiner wilt u de ruimtes. Of misschien ziet u bij familie/kennissen

Tip 3 Bekijk het beeldkwaliteitsplan van uw bouwkavel

Bij elk bouwkavel horen regels over wat er wel of niet gebouwd mag worden. Zo zijn er vaak regels over de afmetingen van de bouw, de hoogte van de bouw, de kapvorm, maar ook over de toepassing van kleuren en materialen. Het is wel belangrijk u hiervan bewust te zijn. Past dit bij uw droomwoning en bent u indien nodig bereid hieraan concessies te doen. Gelukkig kan onze architect u hier uitstekend bij helpen.