Foto: Centraal-beheer

Centraal Beheer opent eerste Doe-het-niet-zelf-winkel in Amsterdam

Klushulp helpt met waarmaken klusvoornemens.

Het ophangen van lampen staat met stip op 1 op de lijst met klusvoornemens voor dit jaar. Gevolgd door het ophangen van schilderijen en plaatsen van planken. Dat blijkt uit een poll onder huishoudens in Nederland. Maar weinig mensen voeren hun geplande klussen daadwerkelijk uit. Rond Blue Monday zijn de meeste goede voornemens al gestrand. Daarom helpt Centraal Beheer mensen bij het uitvoeren van klussen in huis vanuit de eerste Doe-het-niet-zelf-winkel in Amsterdam. Ieder uur geeft Centraal Beheer een klus om lampen op te hangen gratis weg aan een bezoeker van de Doe-het-niet-zelf-winkel.

De Doe-het-niet-zelf-winkel is van woensdag 23 januari tot en met zaterdag 26 januari dagelijks geopend tussen 10:00 – 18:00 uur aan de Huidenstraat 13 (9 Straatjes) in Amsterdam.

Top 5 klusvoornemens 2019*

Ieder jaar staat klussen hoog op het lijstje met goede voornemens van Nederlandse huishoudens. Voor 2019 bestaat de top 5 van geplande klussen uit:

  1. Het ophangen van lampen (34,1%)
  2. Het ophangen van schilderijen (28%)
  3. Het plaatsen van planken (26,8%)
  4. Het ophangen van spiegels (16,5%)
  5. Het repareren van kranen (14,3%)

Lang niet iedereen maakt zijn goede klusvoornemens waar. Slechts 37% is het gelukt om de geplande klussen in 2018 uit te voeren.

Doe-het-niet-zelf-winkel

Iedereen die zelf niet aan klussen in huis toekomt kan zijn klus in de tijdelijke Doe-het-niet-zelf-winkel aanvragen. Of online de Klushulp inschakelen. Voor een afgesproken bedrag pakt Centraal Beheer de klus dan op. Denk aan het aanleggen van elektra, het repareren van kranen, of het vastmaken van plintjes. Een vakman komt vervolgens op een afgesproken moment langs om de klus uit te voeren.

Linda Nieuwenhuizen, Manager Business Line Diensten van Centraal Beheer legt uit: ‘Met deze Doe-het-niet-zelf-winkel willen wij nog meer Nederlanders kennis laten maken met onze nieuwe service de Klushulp. Daarmee kan iedereen, zowel klant als niet klant, snel een betrouwbare vakman vinden voor klussen in- en om het huis. Deze nieuwe dienst past in de koers van Centraal Beheer om naast verzekeringen ook diensten aan te bieden om klanten en niet klanten altijd verder te helpen. De periode van de goede voornemens sluit daar goed op aan, want we weten door ons onderzoek dat veel klusjes lang blijven liggen. Gun jezelf het gemak om deze klussen door ons uit te laten voeren, dan heb je hier zelf geen omkijken meer naar.’

*bron: poll gehouden onder 1.013 Nederlandse huishoudens, december 2018

Reacties