Profielfoto van Appelman advies
Appelman advies
Heckemerstraat 20, 1962 WL Heemskerk
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Belastingaangifte, zelf doen of uitbesteden?

Online aangifte doen is vereenvoudigd. Maar is het wel verstandig om het zelf te doen? Alleen met kennis van zaken haal je het maximale eruit.

Biedt de vooringevulde aangifte een volledig beeld?

De Belastingdienst doet haar uiterste best om de gegevens die over jou bekend zijn al in te laden in de vooringevulde aangifte. Houd er rekening mee dat gegevens onjuist kunnen zijn. Je hebt ze er misschien niet zelf ingezet, maar toch zijn ze jouw verantwoordelijkheid. Als gegevens niet kloppen is het jouw probleem. De Belastingdienst weet natuurlijk niet alle aftrekposten die jij mogelijk hebt. De eigen woning staat er waarschijnlijk wel in, maar niet de betaalde lijfrentepremie, aftrekbare giften en de zorgkosten die je misschien wel af kunt trekken van het inkomen. Ga er dus niet vanuit dat alle gegevens kloppen en ook nog eens volledig zijn.

Schakel vooral een deskundige in bij grote veranderingen

Wij raden altijd aan om een deskundige te raadplegen voor de belastingaangifte. Bij ingrijpende veranderingen is deskundig advies zelfs onvermijdelijk. Denk maar eens aan het kopen van een huis, het afsluiten van een tweede hypotheek en het gaan samenwonen. Zo zijn er nog tientallen situaties te bedenken waarbij deskundig advies wenselijk is. Ook veranderingen waarvan je denkt dat ze geen effect hebben op jouw aangifte, kunnen toch effect hebben. Jouw inkomen is bijvoorbeeld sterk gestegen of juist gedaald. Dit kan effect hebben op jouw voorlopige teruggave.

Een deskundige kost geld, maar verdient zichzelf terug

Het zelf invullen van de aangifte geeft je een besparing in de kosten, maar uiteindelijk kan het negatief uitpakken. Een vergeten aftrekpost kan je mogelijk wel honderden euro’s kosten. Daarnaast geeft het uitbesteden ook minder kopzorgen. Je hoeft je er zelf niet meer in te verdiepen en de adviseur geeft aan wat je nodig hebt voor de aangifte.