3x tijd besparen op huishoudelijke klussen

Iedereen maakt wel eens periodes mee waarbij het ontzettend druk is en alles lijkt samen te komen.

Guido van Loon 22 Februari 2022

Het huishouden loopt achter, het is druk op werk, de kinderen hebben ineens een studiedag en er staat eigenlijk ook nog een verbouwing op de planning. Kortom, het is even een grote chaos. Maar niet getreurd, want er zijn een aantal trucjes en tips die jou door deze periode heen gaan slepen. We delen ze graag met je om de druk op jouw schouders iets te verlagen.

Kies voor een maaltijdservice

Als eerste kun je ervoor zorgen dat je niet in de stress komt om een maaltijd op tafel te zetten. Als het een hectische week is kun je namelijk prima wat maaltijdboxen bestellen. Bij eten bestellen hebben veel mensen vaak het idee dat het direct ongezond moet zijn, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Je kunt diverse vriesverse maaltijden aan huis laten bezorgen die voedzaam zijn. Zo hoef je je ook niet schuldig te voelen tegenover je gezin, want ze krijgen gewoon een goede maaltijd binnen. Dat kan een hoop stress na werk schelen!

Hulpjes in huis

Vervolgens zijn er een aantal hulpjes in huis die je het leven een stuk gemakkelijker kunnen maken. Probeer zoveel mogelijk dagelijkse klusjes te automatiseren. Denk hierbij aan een robotstofzuiger of een dweilrobot. Terwijl jij je werk afrondt wordt de vloer grondig gepoetst. Daarnaast is het altijd een goed idee om het huishouden efficiënter in te richten, waardoor alles minder tijd kost. Laat bijvoorbeeld iedereen in huis zijn of haar eigen was sorteren, zodat jij het enkel in de wasmachine hoeft te gooien. Kijk eens naar elke taak alsof het je werk is en richt het zo efficiënt mogelijk in, waardoor het je ontzettend veel tijd kan besparen.

Online boodschappen doen

Het is tegenwoordig heel normaal om je boodschappen online te doen. Maak samen met je partner of huisgenoten een boodschappenlijst en bestel deze via je supermarkt. Dit scheelt je een ritje naar de supermarkt, wat niet alleen tijd maar ook moeite bespaard. Deze tijd kun je vervolgens gemakkelijk aan andere taken besteden, terwijl je boodschappen voor jou ingepakt en bezorgd worden. Doe direct een online bestelrondje, zodat je wasmiddelen, toiletartikelen en overige boodschappen ook gelijk aangevuld zijn. Jij hoeft nooit meer halverwege de week langs de winkels!

Reacties