Foto: 0-2023/verhuizen-wonen-tips.jpg

5 tips voor een snelle en soepele verhuizing

Hoewel de woningmarkt sinds enkele maanden al is afgekoeld, betekent dit niet dat er niet dagelijks veel verhuisd wordt.

Marlou 11 Mei 2023

Bij een verhuizing komt ontzettend veel kijken. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je verhuizing aan te geven bij de gemeente om je adres officieel te wijzigen. 

Daarnaast vergt de dag zelf de nodige aandacht en tijd. Ga je de verhuizing helemaal zelf doen of kies je ervoor om een verhuisbedrijf zoals een Moving Company The Hague in te schakelen voor wat extra hulp? In dit artikel geven we je wat tips voor een snelle en soepele verhuizing.

1. Begin op tijd met inpakken – ver voor de verhuizing

Om de verhuizing op de dag zelf zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het aan te raden om al op tijd te beginnen met het inpakken van alle spullen. Het maakt niet uit of je ervoor kiest om zelf te verhuizen of dat je een verhuisbedrijf inschakelt; in alle gevallen werkt het prettiger wanneer alle spullen al zijn ingepakt.

Bestel of koop daarom op tijd verhuisdozen en ander opbergmateriaal zoals shoppers en bakken, zodat je tijdig kunt beginnen. Pak elke dag een paar spullen of een deel van een ruimte in. Het voordeel daarvan is dat je wanneer je spullen opbergt direct over een opslagruimte beschikt om de verhuisdozen tijdelijk in op te slaan.

2. Maak een checklist met wat er allemaal moet gebeuren

Wat ook erg handig is om te hebben bij een verhuizing is een checklist. Er is namelijk weinig vervelender dan er op het laatste moment achter komen dat je iets totaal vergeten bent of dat er nog iets groots geregeld moet worden. Wist je dat je online diverse checklists kunt vinden die je gratis kunt gebruiken bij een verhuizing?

Natuurlijk is het heel persoonlijk wat je wel of niet moet inpakken en wat je wel of niet moet doen, maar zo’n standaard checklist gebruiken als leidraad is wel een echte aanrader. Hierop kun je per datum opschrijven wanneer je wat moet doen. Denk niet alleen aan het inpakken en verhuizen zelf, maar ook aan je adresgegevens veranderen en doorgeven aan diverse instanties.

3. Huur een professioneel verhuisbedrijf in voor verhuizing

Wil je een verhuisbedrijf inschakelen om de daadwerkelijke verhuizing uit te voeren? Wees er dan op tijd bij. Verhuisbedrijven hebben het druk nu men zoveel aan het kopen, verkopen en verhuizen is. Dat geldt natuurlijk ook voor andere professionals die wellicht iets aan je nieuwe woning moeten doen, zoals schilders en bouwvakkers.

Verspreid over heel Nederland vind je diverse professionele verhuisbedrijven die je in kunt schakelen. Denk bijvoorbeeld aan een Moving Company Rotterdam, maar ook in Amsterdam, Utrecht, Groningen of Enschede. Er is in iedere woonplaats wel een bedrijf in te huren. De vraag is wat je nodig hebt, hoeveel uur je zo’n bedrijf wil inschakelen en hoeveel spullen ze moeten verhuizen. Vraag verschillende offertes aan zodat je precies weet waar je het meest voordelig uit bent. Verhuizen is namelijk al duur genoeg.

4. Neem contact op met je energieleverancier voor nieuw huis

Als er iets is waar veel mensen niet aan denken bij een verhuizing dan is het wel dat ze contact op moeten nemen met hun energieleverancier. Het is namelijk wel zo fijn om direct na aankomst gebruik te kunnen maken van elektriciteit, (warm) water en zelfs internet. Er zijn twee dingen die je kunt doen met je energiecontract op het moment dat je gaat verhuizen. Je hebt namelijk waarschijnlijk al een lopend contract in je huidige woning.

Dit energiecontract kun je meenemen naar je volgende huis om zo geen opzegkosten te hoeven betalen. Maar: je moet wel goed controleren of dit contract past in je nieuwe woning. Het kan maar zo zijn dat je energieverbruik daar bijvoorbeeld hoger (of juist lager) is. Wat je ook kunt doen, is een nieuw energiecontract afnemen. Het is aan te raden om je energieleverancier om advies te vragen.

5. Geen verhuisbedrijf? Vraag hulp van vrienden en familie

Niet iedereen huurt een professioneel bedrijf in om te komen helpen verhuizen. Misschien heb je geen budget meer over of wil je het liever zelf doen. Feit is wel dat een verhuizing van de inhoud van een heel huis tijd en energie kost. In andere woorden: een verhuizing helemaal zelf doen, kost je ontzettend veel tijd. Schakel daarom de hulp in van vrienden en familie.

Het is afhankelijk van hoeveel spullen je hebt hoeveel mensen er nodig zijn voor een verhuizing. De inhoud van een gezinswoning verhuizen kost logischerwijs iets meer tijd dan de inhoud van een studentenkamer verplaatsen. Zorg ervoor dat je genoeg hulp hebt, maar dat er niet te veel mensen aanwezig zijn. In dat laatste geval loop je elkaar alleen maar in de weg.

Reacties
Anderen bekeken ook