Partner

Finnlogs Houtbouw BV

Finnlogs is in 1982 opgericht en heeft sindsdien furore gemaakt als gespecialiseerd ontwerpbureau van duurzaam houten woningen, waarmee het zich tot de top in de Nederlands houtbouwontwerp mag rekenen.Finnlogs is een ontwerpbureau dat veelal onder architectuur houten objecten ontwerpt en vervolgens het daarbij behorende houtpakket en de bouwmaterialen levert. Dit betreft primair woonhuizen. Geen standaardwoningen, maar op maat gemaakte woningen naar de eisen en wensen van de opdrachtgever. Ook vakantiewoningen, clubgebouwen, restaurants, bedrijfs- en praktijkaccommodaties kunnen worden ontworpen.

MEER TONEN
Bedrijfsoverzicht finnlogs.nl

Amerikaanse Villa

Houten huis in Amerikaanse stijl van houtskeletbouw gerealiseerd door Finnlogs houtbouw. Ook mogelijk in logbouw.

Amerikaanse villa

Deze prachtige villa is in het jaar 2003 gebouwd in Amerikaanse stijl, met hoge plafonds, vides en royale ruimten.
Door veelvuldig familiebezoek in de Verenigde Staten raakten de eigenaren gecharmeerd van de Amerikaanse bouwstijl. Zij woonden zelf al jaren met veel plezier in een oud houten huis. Met de bouw van deze villa wilden zij hetzelfde leefcomfort en dezelfde sfeer nastreven. Daartoe hebben zij Finnlogs benaderd; klant en ontwerp-bureau zijn gezamenlijk tot dit ontwerp gekomen, waarmee aan de wensen van de klant qua schoonheid, woonklimaat en praktisch comfort is voldaan.
Het bouwsysteem is houtskeletbouw. De buitenzijde is afgewerkt met Zweeds rabat, fijn bezaagd op een trasraam met rollaag, dit om optrekkend grondvocht tegen te houden.
Het zadeldak bestaat uit diverse delen, mede door een aantal fraaie dakkapellen. De belijning van de verschillende elementen van het dak geeft een bijzonder speels en tegelijkertijd gestileerd effect.
Het dak is bekleed met leisteen, de oudste vorm van dak- en gevelbekleding met een vrijwel onbeperkte levensduur.
De afwerking binnen in de woning is deels gerealiseerd met grenen schijnlogs en deels met stucwerk. De grenen schijnlogs zijn voorzien van white whash, waardoor het interieur van de woning een lichte, frisse uitstraling behoudt.
Het vloeroppervlak van de begane grond bedraagt 181 m2, van de verdieping is dit 121m2. De inhoud van de woning is 1070m3.
De volledige onderkeldering van de woning biedt een forse extra gebruiksruimte.
Al met al een grote woning met een fijne onderverdeling in ruimten, een prettig woonklimaat en een indrukwekkende uitstraling.

Meer lezen over
'Amerikaanse Villa'?

meer van deze professional

Finnlogs woning met rieten kap

Vrijstaand logbouw woning opgebouwd uit zware logs (165...

Houten chalet

Variant op een houten chalet uitgevoerd in logbouw gere...

Houten villa

Houten villa in Amerikaans/Scandinavische stijl, uitgev...

Toon alle 14 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.