Foto: betaalbaar-wonen-zwolle-twee-onder-een-kap

Zwolle bouwt twee-onder-een-kappers met garage vanaf 235.000 euro

In Zwolle gaat het eerste woningbouwproject van BetaalbaarWonenNL van start: 14 twee-onder-een-kapwoningen met garage voor € 235.000 tot € 250.000.

De scherpe prijzen zijn het gevolg van slim ontwerpen en efficiënt bouwen. Maar ook de wijze van ontwikkelen, waarin een gemeente of corporatie als eigenaar van de grond meedenkt, draagt bij aan het drukken van risico en daarmee kosten. BetaalbaarWonenNL heeft voor de onderkant van de markt een woningtype ontwikkeld dat kopers al vanaf € 90.000 exclusief grond kunnen aanschaffen. Het gaat dan om grondgebonden woningen met een plat dak. De prijs inclusief grond is bij deze woningen afhankelijk van de grondprijs van de gemeente waar de woningen gebouwd worden.

De gemeente Zwolle vroeg BetaalbaarWonenNL echter om voor het middensegment een twee-onder-een-kapwoning te ontwikkelen vanuit diezelfde filosofie. Kopers van deze woningen bewonen nu dure huur- en goedkopere koopwoningen. “Met dit aanbod draagt Zwolle bij aan de doorstroming van juist deze groep, zodat aan de onderkant van de woningmarkt meer ruimte komt voor starters”, aldus wethouder René de Heer. Ook wordt daarmee de nieuwbouw in Stadshagen, de uitbreiding waar Breecamp Oost onderdeel van uitmaakt, verder gestimuleerd.

Twee-onder-een-kap

De twee-onder-een-kapper van BetaalbaarWonenNL is een woning die niet alleen goed aansluit bij de vraag van dit moment (middensegment met lage prijs) maar ook stedenbouwkundig zeer goed beoordeeld wordt. Door de architectonische opzet met onder meer een vrijstaande garage, uitgevoerd in hout en achter op de kavel gesitueerd, ontstaat een straatbeeld dat positief afsteekt bij het gangbare aanbod in dit segment.

De woningen hebben drie slaapkamers maar dat kan gemakkelijk uitgebreid worden naar vijf. Verder is voorzien in een ruime badkamer en toepassing van duurzame materialen. Aannemer Reinbouw uit Dieren zorgt voor een snelle en efficiënte bouw. Oplevering is voorzien eind april 2016.

Meer informatie: betaalbaarwonennl.nl

Reacties