Verhuislift huren voor je verhuizing

Om een verhuizing in goede orde laten verlopen, kan het voorkomen dat een verhuislift vereist is. 

16 Juni 2018

Dit kan bijvoorbeel het geval zijn, wanneer een object niet door uw deuropening past of uw trap te smal is. Als u met een verhuisbedrijf verhuist dan zal het bedrijf wellicht dit voor u in orde maken. In het geval dat de verhuizing niet uit handen wordt gegeven, dan is het handig om zelf goed na te denken over de verhuizing en indien nodig een verhuislift te huren.

Wat kan een verhuislift precies?

De verhuislift, ook bekend als een ladderlift, kan in een aantal situaties de verhuizing makkelijker maken. De lift wordt gebruikt voor het verticaal transporteren van allerlei objecten. Zodoende is het niet nodig om de trap op te lopen of veel fysieke inspanning toe te passen. Een verhuislift bestaat uit een platform dat is gemonteerd aan een ladder. Het platform kan op en neer en zo kunnen de objecten verplaatst worden.

Een verhuislift huren?

Een verhuizing kan met behulp van een verhuislift een stuk sneller verlopen. Voor enkele objecten is een verhuislift zelfs noodzakelijk, zodat deze op een degelijke manier getransporteerd kunnen worden. Het type verhuislift dat u huurt, is afhankelijk van o.a. de hoogte van de verdieping van uw woning of appartement. De makkelijkste manier om een verhuislift te huren is door Google te raadplegen. U vind makkelijk een verhuurbedrijf. Heeft u enkele twijfels over het type verhuislift dat u nodig heeft? Dan kunt u dit aangeven bij het verhuurbedrijf, deze zal u adviseren in uw keus. Een verhuislift huren kan ook zonder dat er sprake is van een verhuizing van uw gehele inboedel. U kunt een lift huren voor bijvoorbeeld een piano of een los meubelstuk. De ladderlift wordt meestal met een professional gestuurd, die prima overweg kan met de lift.

Specificaties van de lift

Verhuisliften hebben meerdere fabrikanten, hierdoor zijn er zeer verschillende specificaties. De reikwijdte kan variëren van 30 meter tot 80 meter. Wat betreft de draagkracht van de verhuislift, kunt u ervan uitgaan dat het begint met 50 kilogram bij een demontabele en verrijdbare traplift. Tot 1400 kilogram bij een hydraulische ladderlift.

Inschakelen van een verhuisbedrijf

Stel dat u uw verhuizing door een verhuisbedrijf laat verzorgen, dan zal indien nodig het verhuisbedrijf met een voorstel komen om een verhuislift te gebruiken. De verhuizing zal in dit geval sneller verlopen en de kans op schade aan uw spullen zal minimaliseren. Het is altijd aan te raden om meerdere offertes aan te vragen. Dan krijgt u inzicht in de tarieven die gehanteerd worden en kunt u de prijzen vergelijken.

Reacties
Anderen bekeken ook