Foto: 2017-09/Onmisbare-items-verhuizing.jpg

Onmisbare items bij een verhuizing

Eindelijk je droomhuis gevonden? Gefeliciteerd! Kijk je alleen wel een beetje op tegen de verhuizing ernaar toe?

Je kunt hier een verhuisbedrijf voor inschakelen, maar ook in dat geval moet je zelf aan de bak met spullen inpakken. Daarnaast bespaar je door zelf te verhuizen al gauw duizenden euro’s uit. Een verhuizing levert wel altijd weer een hoop gedoe op, en kost veel tijd en energie. Hoe je deze toch zo soepel mogelijk kunt laten verlopen? Hieronder benoemen we enkele onmisbare zaken tijdens een verhuizing.

Inpakmateriaal voor losse spullen

Kledingkasten, bedden, een bank, een bureau, een eettafel en eettafelstoelen. Alle grote interieuritems die verhuisd moeten worden zijn redelijk gemakkelijk te overzien. De meeste mensen verkijken zich echter verschrikkelijk op de hoeveelheid losse spullen die ze door de jaren heen verzameld hebben. Zolang losse spullen maar in een kast of bergruimte opgeborgen liggen lijkt het mee te vallen, totdat je je alles in moet gaan pakken. Tip: maak van de gelegenheid gebruik eens goed op te ruimen. Alles dat je het afgelopen jaar niet meer gebruikt hebt, kun je weggooien.

Voor spullen die toch mee moeten verhuizen, is degelijk verpakkingsmateriaal van groot belang. Stevige kartonnen dozen zijn gemakkelijk in te ruimen, te stapelen en te hanteren. Als je beschadiging van servies en glaswerk of andere breekbare zaken wilt voorkomen is het aan te raden bij het inpakken gebruik te maken van vloeipapier of inpakpapier.

Een bestelwagen, aanhanger of vrachtwagen

Er zijn diverse transportmogelijkheden om je meubels en andere spullen van je oude woning naar de nieuwe te verplaatsen. Afhankelijk van de hoeveelheid en de grootte van de items huren veel mensen voor de verhuizing een aantal dagen een bestelbus of aanhangwagen. Deze zijn in de meeste gevallen gewoon met rijbewijs B te huren. Ga je naar een heel ander deel van het land verhuizen? Als het gaat om enkele honderden kilometers verderop is het soms voordeliger om een vrachtwagen te huren omdat je dan minder ritten hoeft te rijden, maar hiervoor heeft de bestuurder wel een speciaal rijbewijs nodig. Welk vervoersmiddel te ook kiest, om beschadigen aan meubels te voorkomen kun je deze tijdens het transport inpakken in verhuisdekens.

Genoeg vrienden en familie die een handje meehelpen

Ook onmisbaar tijdens een verhuizing zijn familie en vrienden die je willen helpen. Vele handen maken altijd licht werk, en het scheelt aanzienlijk in tijd als je taken kunt gaan verdelen!

Reacties