Foto: Klussen-verhuizen-1

Een verhuizing zonder stress realiseren

Heb je een nieuwe woning gekocht of staat dit binnenkort op de planning?

Dan moeten alle spullen natuurlijk verhuisd worden en bij veel huishoudens gaat dit niet zonder slag of stoot. Het plannen blijkt in veel gevallen lastig aangezien er meerdere partijen betrokken zijn bij de verhuizing en daarnaast moeten er veel randzaken geregeld worden. Om een verhuizing zonder stress te realiseren is een goede voorbereiding van belang. Maar hoe bereid je jezelf nou goed voor?

Plan de activiteiten

Het belangrijkste van een verhuizing is dat het proces van het begin tot het einde is gepland. Bij deze planning dient er rekening gehouden te worden met een eventueel verhuisbedrijf dat ingeschakeld wordt, kennissen of vrienden die een handje komen helpen en natuurlijk je dagelijkse baan. Het is aan te raden om een aantal dagen vrij te nemen van werk om alles in één keer te verhuizen. Beter in één keer in zijn geheel dan tien keer een beetje zeggen wij wel eens.

Verpakkings- en verhuismateriaal
Om alle spullen zonder schade naar de nieuwe woning te transporteren is het verstandig om goede verpakkingsmaterialen aan te schaffen. Denk hierbij aan voldoende handdoeken, kussens om breekbare spullen vast te zetten en noppenfolie of inpakpapier om spullen te beschermen tegen eventuele val- of stootschade.

Wanneer de spullen eenmaal verpakt zijn moeten deze natuurlijk verpakt worden in kwalitatieve verhuisdozen. Het is aan te raden om dit bij een betrouwbare webshop als Verhuisdozenstore.nl te doen zodat je zeker weet dat de dozen van de gewenste kwaliteit zijn.

Vervoer

Is de planning gemaakt en zijn de materialen in huis gehaald? Dan is het zaak om vervoersmiddelen te regelen om alles naar de nieuwe woning te verhuizen. Begin met deze zoektocht in persoonlijke kringen, want dit kan heel wat budget schelen.

Als het niet lukt is dat geen probleem. Dan is het goed om lokale verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken aan de hand van offertes, zodat je zeker weet dat de juiste partij in de hand wordt genomen.

Reacties