Foto: informatiebijeenkomst-ScanaBouw-duurzaam-energiezuinig-woning

5 oktober informatiebijeenkomst ScanaBouw

Informatiemiddag ScanaBouw op 5 oktober voor particulieren die zelf een duurzame en energiezuinige woning willen bouwen.

Informatiemiddag ScanaBouw op 5 oktober voor particulieren die zelf een duurzame en energiezuinige woning willen bouwen.

Op zaterdag 5 oktober a.s. wordt in het Gelderse Huissen een informatiemiddag gehouden voor iedereen die geïnteresseerd is in het zelf duurzaam en energiezuinig (laten) bouwen van een woning. Volgens initiatiefnemer ScanaBouw kan dat vanwege de enorm hoge isolatiewaarde nog altijd het beste in hout. In deze opvatting staat het Huissense bedrijf niet alleen. Tal van onafhankelijke organisaties delen die mening die bovendien gestaafd wordt door overtuigende cijfers.

De middag bestaat uit twee delen. Van 14.00 uur tot 15.30 wordt de film 'Minder klimaatverandering, gebruik hout!' vertoond en zijn er presentaties over de diverse typen houtbouw, de toekomst van de bouw, het gebruik van ecologische bouwmaterialen en het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen.

Vanaf 15.30 uur is er gelegenheid een informatiemarkt te bezoeken waar een tiental bedrijven en instellingen alles laat zien wat er nodig is om duurzaam en energiezuinig te bouwen. Van aannemer tot leverancier van milieuvriendelijke verf. Ook zijn twee architecten aanwezig om vragen te beantwoorden en is er een stand van de Grondexploitatiemaatschappij Waalsprong die kavels aanbiedt. Tijdens de informatiemarkt vindt bovendien een workshop plaats.

Toegang tot de informatiemiddag is gratis, u maakt zelfs kans een gratis eerste schetsontwerp voor uw droomwoning te winnen. U dient zich echter wel vooraf aan te melden via de website www.duurzaam-bouwen-in-hout.nl of telefonisch op (026) 325 51 60. De middag wordt gehouden in de fabriek van ScanaBouw aan de Nijverheidsstraat 2 te Huissen.

Publicatiedatum: 1 oktober 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties