Zo kom je ontspannen de warme zomerdagen door

Een comfortabel binnenklimaat? Dat creëer je eenvoudig met een lucht-lucht warmtepomp.

Het heeft dit jaar iets langer op zich laten wachten, maar de eerste zomerse dag van 2023 is een feit. Ook al komen de temperaturen overeen met onze favoriete vakantiebestemmingen aan de Spaanse kust, toch ervaren we de hitte thuis anders. De dagelijkse beslommeringen zoals in de file staan naar het werk of de kinderen op tijd ophalen gaan gewoon door. Hoe kom je deze warme zomerdagen dan zo ontspannen mogelijk door?

Een comfortabele binnentemperatuur
Als het buiten warm is, moet het lichaam harder werken om de eigen temperatuur te reguleren. Dat kan leiden tot vermoeidheid, uitdroging en andere gezondheidsproblemen. Het gebruik van een airconditioningsysteem zorgt voor een comfortabele binnentemperatuur, waardoor het lichaam minder wordt belast. Zo kan je je beter concentreren op werk of andere taken. Airconditioning is overigens niet alleen nuttig in de zomer, maar kan in de winter ook ruimtes verwarmen. Het is daardoor een oplossing voor alle seizoenen van het jaar en vormt een efficiënt alternatief voor traditionele verwarmingssystemen zoals een gasgestookte cv-ketel.

Geavanceerde filters
Airconditioning helpt ook om de luchtkwaliteit te verbeteren, wat vooral belangrijk kan zijn tijdens de zomermaanden wanneer allergenen en verontreinigende stoffen vaker voorkomen. Energiezuinige airconditioningsystemen, zoals de Panasonic Etherea, zijn uitgerust met geavanceerde filters die in de lucht zwevende deeltjes zoals stof, pollen en schimmelsporen opvangen en verwijderen. Door deze verontreinigende stoffen te verwijderen, wordt de luchtkwaliteit binnenshuis aanzienlijk beter, waardoor de kans op ademhalingsproblemen of allergieën wordt verkleind. Bovendien kunnen deze filters de groei van schadelijke micro-organismen, zoals bacteriën en virussen, helpen voorkomen, die ook de luchtkwaliteit en de menselijke gezondheid kunnen aantasten. Door een betere luchtcirculatie te bevorderen en de hoeveelheid vervuiling binnenshuis te verminderen, creëren energiezuinige airconditioningsystemen een gezondere en comfortabelere leefomgeving tijdens de hete zomermaanden.

Luchtzuiveringstechnologie
Panasonic gaat nog een stap verder door de innovatieve, onderhoudsvrije nanoe™X-luchtzuiveringstechnologie te integreren in veel van zijn airconditioningsystemen. Deze technologie produceert hydroxylradicalen, die overvloedig in de natuur voorkomen en het vermogen hebben om vijf soorten verontreinigende stoffen te remmen, waaronder bepaalde virussen en bacteriën. Daarnaast maken ze harde oppervlakken en zachte meubels schoon en ontgeuren de lucht. De nanoe™X-technolgie van Panasonic werkt onafhankelijk van verwarmen en koelen, wanneer de unit in de ventilatormodus staat. Zo wordt het binnenklimaat, 24 uur per dag, 7 dagen per week verbeterd en komt u ontspannen de zomer door.