Foto: warmte_terugwin_installatie

Vervang je mechanische ventilatie voor een warmte terugwin installatie

Last van koude tocht in je huis tijdens de wintermaanden?

Vervang de koude lucht van je mechanische ventilatie voor warme lucht met de warmte terugwin installatie van Lieshout Ventilatie. Zo blijven de luchtstromen in huis in balans en ontstaat er een comfortabel binnenklimaat. Maak je niet druk over warme lucht in huis tijdens warme zomerdagen, de warmte terugwin installatie is namelijk een balans ventilatie. Dit betekent dat de WTW-unit zorgt voor een goede regulatie van de lucht zodat er geen warme lucht van buiten naar binnen komt. Zo blijft je huis de hele zomer lekker koel. Bovendien is het warmteverlies in de winter minimaal waardoor er minder gestookt hoeft te worden en je kunt besparen op de energiekosten.

Redenen om je verouderde ventilatiesysteem te vernieuwen

Met een mechanisch ventilatiesysteem zit je in principe goed. Wel is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten. Ten eerste kan het systeem vervuild raken waardoor de lucht niet goed genoeg meer geventileerd zal worden. De luchtkwaliteit binnenshuis kan daardoor afnemen wat een negatief effect kan hebben op je gezondheid. Ook kan het geluidsniveau van het systeem toenemen waardoor er geluidsoverlast kan ontstaan. Daarnaast is het mogelijk dat vanwege het gebruik door de jaren heen het ventilatiesysteem steeds meer stroom gaat gebruiken. Hierdoor zullen de energiekosten toenemen. Met het vervangen van je verouderde mechanische ventilatie kun je zo veel kosten besparen. Gemiddeld genomen kan een nieuw ventilatiesysteem in drie tot vijf jaar terug worden verdiend. Houd er tevens rekening mee dat een mechanisch ventilatiesysteem ongeveer 15 jaar mee gaat. Het is daarom een goed idee om je huidige systeem te laten controleren door een gecertificeerd monteur om te kijken of deze gerepareerd kan worden of dat de mechanische ventilatie vervangen moet worden.   

WTW-unit als nieuw alternatief voor je oude ventilatiesysteem

Nu kun je natuurlijk je oude mechanische ventilatiesysteem vervangen voor een nieuwe. Maar het is ook mogelijk om je ventilatiesysteem te verbeteren door een warmte terugwin installatie te laten installeren, ook wel WTW-unit genoemd. Het voordeel van deze installatie is dat je in de winter geen last hebt van koude tocht. De WTW-unit zorgt er namelijk voor dat de koude lucht wordt omgezet in warme lucht. Zo voorkom je dat er veel warme lucht in de ruimte verloren gaat tijdens het ventileren. Dat is wel zo prettig voor de temperatuur in huis. Bovendien heeft het ook een financieel voordeel. Doordat het verlies van de warme lucht beperkt wordt, hoef je ook minder te stoken in huis. Hierdoor bespaar je behoorlijk op je energierekening. Informeer vandaag nog naar de ventilatiemogelijkheden voor je huis of kantoor en laat je adviseren door de ventilatie experts van Lieshout Ventilatie. 

Reacties
Anderen bekeken ook