Foto: Cruquiusweg7921GiovanniBholaiANPBusiness

Smart Tiny Loft haalt RVO predicaat “circulaire woning” voor haar modulaire woonconcepten

Met de lancering van de circulaire Smart Tiny Single, tonen we onze toewijding aan innovatie en duurzaamheid

14 Maart 2024

Smart Tiny Loft, een voorloper in duurzame woonconcepten, kondigt met trots de lancering aan van de circulaire versie van de Smart Tiny Single (27 m2 gbo), met een MPG (MilieuPrestatie Gebouwen) van 0,34 [1] . Deze prestatie is opmerkelijk gezien de algemene opvatting in de sector dat de huidige MPG-eis van 0,80 voor zeer kleine woningen vrijwel onhaalbaar is. De modulaire Smart Tiny Single voldoet niet alleen aan de huidige normen, maar anticipeert ook op de verscherpte MPG-eis van 0,50 die vanaf 1 januari 2025 van kracht wordt.

Omdat de woning voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan het RVO (Rijksdienst Voor Ondernemers) predicaat “circulaire woning”, komt deze in aanmerking voor de MIA-regeling (Milieu Investeringsaftrek). Dit betekent dat investeerders niet alleen kunnen profiteren van de duurzame eigenschappen, maar ook van omgerekend bijna 10% subsidie op de bouwkosten.

"Met de lancering van de circulaire Smart Tiny Single, tonen we onze toewijding aan innovatie en duurzaamheid,"

zegt Daan de Kruijk van Smart Tiny Loft.

"We zijn verheugd dat we een product kunnen aanbieden dat niet alleen voldoet aan, maar zelfs voorloopt op toekomstige normen voor milieuprestaties. Met deze belangrijke stap tonen we aan dat de doelen van de Rijksoverheid haalbaar zijn en dragen we bij aan een groenere en duurzamere bouwsector”.

De Smart Tiny Single is de kleinste variant in het aanbod van Smart Tiny Loft. De living biedt ruimte voor een eettafel én een lounge. De slaapvide, de kledingkasten en de keuken zijn subtiel verwerkt in het hybride meubilair waardoor dezelfde ruimte meerdere functies krijgt. Voor tweepersoonshuishoudens zijn er de Smart Tiny Duo en Smart Tiny Duo+, welke eveneens verkrijgbaar zijn in circulaire versies die in aanmerking komen voor de MIA regeling. Alle circulaire versies van Smart Tiny Loft zijn stapelbaar tot 8 bouwlagen.

Voor meer informatie over de modulaire Smart Tiny Single en andere circulaire concepten van Smart Tiny Loft, kunt u terecht op www.smarttinyloft.nl .

Reacties