Foto: Energie-besparen_-ondanks-hoge-gasprijzen--jaga

Energie besparen, ondanks hoge gasprijzen?

Vervang je radiatoren voor lage temperatuurverwarming. De gasprijzen zijn enorm aan het stijgen, wat gevolgen heeft voor je gasrekening.

Heb je een contract met flexibele tarieven? Dan zijn je lasten dit jaar hoger. Zeker als je woning slecht geïsoleerd is, kun je deze stijging goed merken. Wil jij slim besparen op je energierekening? Maar wil of kun je nog niet van het gas af? Vervang dan je radiatoren voor Low-H2O radiatoren van Jaga. Goed voor je portemonnee én het milieu.

Lage temperatuurverwarming

Een goede stap om energie te besparen, is het vervangen van je radiatoren. Veel radiatoren zijn nog aangesloten op een cv-ketel. Je cv-ketel verwarmt het water tot 80 graden. Dit verwarmde water wordt verdeeld over je radiatoren en deze geven warmte af aan de ruimte. Steeds vaker wordt geadviseerd om je cv-ketel lager te zetten naar bijvoorbeeld 55 graden. Met normale radiatoren krijg je op deze temperatuur de woning vaak niet comfortabel warm. Het vervangen van deze radiatoren door lage temperatuur radiatoren is dan een goed idee, zo heb je minder gas nodig en bespaar je op je energierekening.

Energiebesparing

De Low-H2O radiatoren van Jaga zijn een voorbeeld van lage temperatuur radiatoren. Naast de lagere watertemperatuur, besparen ze dankzij de speciale Low-H2O techniek nóg meer energie. De radiatoren bevatten namelijk veel minder water, warmen daardoor sneller op en geven deze warmte nog beter af. De energiebesparing is ten opzichte van vloerverwarming 5 procent en ten opzichte van paneelradiatoren zelfs 9 tot 16 procent. Dit komt doordat de radiatoren sneller de gewenste temperatuur bereiken, waardoor ze niet onnodig door blijven verwarmen.

Designradiator klaar voor de toekomst

De bekendste Low-H2O radiator van Jaga is de Strada. Het strakke design past in ieder interieur. Ook wordt de ruimte veel gelijkmatiger verwarmd en is de lucht gezonder. Het systeem reageert daarnaast ook sneller op temperatuurwisselingen. Dit reactievermogen is bepalend voor het energieverbruik én het comfort. Wil je in de toekomst van het gas af door de inzet van bijvoorbeeld een warmtepomp? Dat kan! De Strada werkt perfect samen met duurzame warmteopwekkers. Je kunt de radiatoren op elk moment upgraden met het Dynamic Boost Hybrid systeem voor een hogere afgifte én de mogelijkheid om je woning te koelen.

Andere tips

Naast het vervangen van je radiatoren, kun je ook op andere manieren energie besparen:

- Sluit de deuren in huis goed, zodat er geen warmte verloren gaat naar ruimtes waar je niet bent.

- Zet de verwarming lager als je overdag weg bent, zodat het huis niet onnodig verwarmd wordt. Zet alleen bij vloerverwarming de thermostaat nooit lager dan 18 graden, anders duurt het opwarmen te lang.

- Zet je verwarming standaard 1 graad lager. Zeker als je bezig bent of een warme trui aan hebt, is dat vaak ook warm genoeg.

- Door je woning goed te isoleren gaat er minder warmte verloren én komt er minder kou je woning in. Dit kan met spouw-, dak, vloer en/of glasisolatie.

 Meer informatie: www.jaga.nl

Meer van Jaga
Reacties