Foto: ATAG_Energion_Nuos_Plus_200L_-_woonomgeving

Met een warmtepompboiler veel besparen op je energierekening

Een warmtepompboiler zorgt op een energiezuinige manier voor warm tapwater. Daarmee behoort het product momenteel tot een van de meest duurzame opties om van jouw huis een comfortabele plek te maken.

12 Februari 2023

Maar waarom en wanneer kies je voor een warmtepompboiler?

De warmtepompboiler voorziet jouw woning van warm water op een duurzame manier. De in de boiler ingebouwde warmtepomp haalt de warmte uit de buiten- en binnenlucht en gebruikt deze voor het opwarmen van tapwater. Dat betekent dat hierbij geen CO? wordt uitgestoten.

Maar waarom en wanneer kies je voor een warmtepompboiler?

- Waarom zou je een warmtepompboiler kopen?
- Hoe kies je de juiste warmtepompboiler voor jouw situatie?

Waarom een warmtepompboiler kopen?

Het is niet voor niets dat de warmtepompboiler tot een van de meest duurzame opties behoort. Deze is namelijk veel energiezuiniger dan een traditionele, elektrische boiler en biedt met het voorraadvat van 100-250 liter voldoende comfort voor gezinnen van 2 tot 5 personen. Goed voor het milieu én fijn voor thuis!

Bespaar tot 80% op je energierekening voor warm water

Een warmtepompboiler gebruikt een hernieuwbare bron voor het opwarmen van water. Hierdoor bespaar je tot 80% op jouw energierekening voor warm water, dankzij de prestaties van de warmtepomp en de voordelen van groene energie. Zodoende heb je een warmtepompboiler snel terugverdiend.

Het is overigens mogelijk om de boiler aan te sluiten op het bestaande leidingwerk én te combineren met je bestaande cv-ketel.

Profiteer van subsidie

Een warmtepompboiler is een behoorlijke investering, maar betaalt deze investering zich terug op de lange termijn omdat je geld bespaart op het energieverbruik.

Daarnaast keert de Nederlandse overheid subsidies uit om de verkoop van deze duurzame verwarmingssystemen te stimuleren. Dankzij de energiezuinige werking komt ook de warmtepompboiler in aanmerking voor de zogeheten ISDE-subsidie. Je krijgt tot €725 terug van de overheid.

Hoe kies je de juiste warmtepompboiler voor jouw situatie?

De aansluiting van een warmtepompboiler is vrij eenvoudig. Maar het kiezen van de juiste boiler is complexer. Welke warmtepompboiler het beste past bij jouw woonsituatie, hangt namelijk af van diverse factoren, zoals:

- het warmwaterverbruik
- de grootte van je gezin
- het soort woning waarin je woont
- welke verwarmingssystemen je gebruikt
- het (mechanische) ventilatiesysteem
- de manier waarop je elektriciteit opwekt

Kortom, elke woning vraagt om een advies op maat. De ATAG GreenDealer denkt graag met je mee. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een warmtepompboiler of andere duurzame verwarmingsoplossingen.

Meer van ATAG Verwarming
Reacties