Foto: S1_Deluxe_Lifestyle_SideView_Off

LG LANCEERT NIEUWE DUALCOOL MODELLEN:

GEAVANCEERDE AIRCO’S DIE ZORGEN VOOR EEN OPTIMAAL BINNENKLIMAAT

12 Juni 2024

 LG Electronics (LG) heeft haar aanbod uitgebreid met de DUALCOOL Premium & Deluxe™: een nieuwe airconditioner die het hele jaar door zorgt voor een aangenaam binnenklimaat met behulp van de allerlaatste airconditioningtechnologie. De nieuwe DUALCOOL Premium & Deluxe airconditioner is door zijn elegante design en verfijnde matte afwerking een stijlvolle aanblik in elke ruimte en is na uitvoerig onderzoek speciaal voor de Europese markt ontworpen. De modellen zijn verkrijgbaar met een vermogen van 2.5 tot 6.6 kW en kunnen gecombineerd worden met zowel Single als Multi Split buitenunits.

Het uiterst geavanceerde DUALCOOL-aircosysteem integreert een dubbel uitblaassysteem en wanneer de Soft Air-modus is ingeschakeld, gaat het onderste uitblaassysteem liniaal dicht. Dit zorgt snel voor een optimale temperatuurregeling en een zachte, indirecte luchtstroom zonder dat er een kil gevoel ontstaat. Met behulp van het DUAL Vane™-systeem stuurt de airconditioner warme of koele lucht in verschillende richtingen voor een snelle en effectieve temperatuurregeling. De twee onafhankelijke schoepen helpen de luchtstroom te vergroten tot maar liefst 22 meter: een stijging van 22 procent in vergelijking met eerdere modellen.

Verder maakt de DUALCOOL Premium gebruik van LG’s Human Detection Sensor™, die de afstand tussen de airconditioner en de aanwezigen in de ruimte detecteert en hierdoor de luchtstroommodus (direct of indirect) aanpast. Gebruikers kunnen de instellingen van de sensor aanpassen, zodat de airconditioner - afhankelijk van de nabijheid tot de binnenunit - een directe, indirecte of sterke luchtstroom produceert.

De DUALCOOL airconditioner is uitgerust met de Dual Inverter Heat Pump Compressor en slimme energiebeheerfuncties die helpen de kosten van klimaatregeling binnenshuis te verlagen. Het nieuwe model heeft een A+++ Europees Energie-gerelateerd Product (ErP)-classificatie en biedt het hele jaar maximale energie-efficiëntie met een SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) van 9,5 bij koeling en een SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) van 5,1 bij verwarming1. Gebruikers kunnen energie besparen door hun persoonlijke doel voor elektriciteitsverbruik met behulp van de kW Manager™ in te stellen. Daarnaast kan het energieverbruik met de ThinQ™-app real time worden gemonitord en worden gebruikers gewaarschuwd als het doel wordt overschreden. Een andere manier om energie te besparen met de DUALCOOL Premium, is de Human Detecting Sensor, die de airconditioner automatisch in de energiebesparende stand zet als er niemand in de ruimte is. Daarnaast kan raamopeningsdetectie energieverspilling voorkomen, doordat de energiebesparingsmodus wordt geactiveerd als de temperatuur plotseling stijgt of daalt. De Auto Cleaning™-functie droogt automatisch de binnenkant van de airconditioner. Dit komt de hygiëne verder ten goede, doordat het vocht wordt verwijderd en hierdoor schimmelvorming wordt voorkomen. De Freeze Cleaning™-functionaliteit ontdooit de warmtewisselaar in koudere periodes van het jaar om de airconditioner schoon te houden en bacteriën, stof, vuil en geur veroorzakende verontreinigingen weg te wassen2.

Gebaseerd op de energie-etiketteringsklasse voor airconditioners in overeenstemming met EU-verordening (EU) 2009/125/EG. Het DUALCOOL-model voldoet aan de voorwaarden van klasse A+++ met een Seasonal Energie-Efficiëntie Ratio (SEER) van 9,5 bij koeling en een Seasonal Coefficient of Performance (SCOP) van 5,1 bij verwarming.

Gebaseerd op een test verricht door TÜV Rheinland Korea, uitgevoerd volgens de interne testmethodes van LG voor het meten van de reductiesnelheid van Pseudomonas Aeruginosa. Het verwijdert tot 99,0% van Pseudomonas aeruginosa uit de warmtewisselaar in de binnenunit volgens tests uitgevoerd door TÜV Rheinland met modellen SQ07EDETHN, SQ06BDAWAJ, SQ07SDJBAN en SQ09MDKWAN. De werkingtijd van de vries-reinigingsmodus is beperkt tot 65 minuten en de functie kan alleen worden bediend via de LG ThinQ-app. De prestaties kunnen afhankelijk van de omstandigheden variëren en zijn niet gegarandeerd bij continue blootstelling aan gevaarlijke omgevingen. (Rapportnummers KR23LGPO, KR2357TB, KR2384CM, KR230RH9, KR237IO2, KR235J9N en KR23OGEG)

 

Reacties
Anderen bekeken ook