Foto: Isoleren-of-de-thermostaat-omhoog

Isoleren of de thermostaat omhoog

Ongeveer de helft van al je warmte kan ontsnappen als je huis niet goed geïsoleerd is. In plaats van de thermostaat hoger te zetten, kun je beter isoleren.

Guido van Loon

Hieronder vind je tips met enkele producten die je kunt gebruiken om jouw huis te isoleren, waardoor je op jouw energierekening kunt besparen. Evenals het vinden van een milieuvriendelijke oplossing die de impact van jouw huis op het milieu vermindert.

Isoleer je dak

Het isoleren van een plat dak kan echte voordelen opleveren, een warmere kamer in de winter en koeler in de zomer, omdat het twee kanten op werkt. Je profiteert ook van een lagere energierekening en een betere CO2-uitstoot. Je kunt jouw platte dak isoleren door isolatieplaten te plaatsen.

Bijvoorbeeld een composiet isolatieplaat bedoeld voor het vormen van warme platte daken die worden afgewerkt met gedeeltelijk verlijmde opgebouwde viltafdichtingssystemen. Dit isolatiemateriaal wordt bovenop het dak geplaatst, in plaats van tussen het plafond en de vlonder. Je kunt PIR-isolatie ook gebruiken op platte daken, PIR-isolatie is een thermohardende kunststof geproduceerd als schuim.

Akoestische isolatie

Voeg akoestische isolatie toe om geluid te absorberen en de thermische prestaties te verbeteren.

Akoestische isolatie werkt om te voorkomen dat geluid door kamers, muren, vloeren en plafonds gaat. Akoestische isolatie wordt verkocht in plaatvorm en is gemaakt van natuursteen. Het product werkt door geluidsgolven op te vangen en trillingen te dempen.

Dit product is eenvoudig op maat te knippen en heeft een uitstekende brandwerendheid, is waterafstotend, dampdoorlatend en zal niet snel rotten. Het heeft uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen en verbetert de thermische prestaties.

Omdat het licht van gewicht is, maakt het de installatie zeer eenvoudig, omdat het halfstijf is en kan worden aangebracht tussen houten stijlen en tussen vloerbalken. Deze producten vullen de gipsplaatbekleding aan door luchtgeluid in de spouw te absorberen en galm te verminderen.

Isolatie van spouwmuren

Het idee van spouwmuurisolatie is om warmteverlies door een spouwmuur te verminderen door de luchtruimte te vullen met materiaal dat de warmteoverdracht remt. Door jouw spouwmuren te isoleren, kun je jouw huis efficiënter verwarmen en bespaar je geld. Warmte zal altijd van een warme naar een koude omgeving stromen en in onze koudere maanden, hoe koeler het buiten is, hoe sneller de warmte van je huis naar de omgevingslucht zal ontsnappen.

Meestal is de spouwmuur gevuld met glasvezel- of rotswandplaten die gemakkelijk op maat kunnen worden gezaagd en licht in de omgang zijn. Je kunt ook een binnenmuur isoleren met PIR.

Isoleer je zolder

Het aanbrengen van zolderisolatie op een gemiddeld huis kan een enorme hoeveelheid koolstofdioxide per jaar besparen en kan bovendien een grote deuk op jouw rekeningen veroorzaken. Dit is één van de meest efficiënte energiebesparingsopties, het is goedkoop en eenvoudig en iedereen zonder ervaring kan dit.

Probeer eens folie-isolatie, het is een veel nieuwere en hightech oplossing voor isolatie. Het is een kostenbesparende manier om de warmte in de winter binnen te houden en de overtollige warmte in de zomermaanden buiten. Omdat het lichtgewicht is, is het product gemakkelijk te bevestigen met conventionele methoden zoals nieten en houten latten.

Het is te hopen dat deze tips je helpen te beseffen dat het isoleren van jouw huis vrij eenvoudig is en dat je niet alleen de warmte binnenhoudt en de kosten laag houdt op jouw huishoudrekeningen, maar ook je steentje bijdraagt ??om het milieu te helpen.

Reacties