Foto: verplaatsbaar_infrarood_paneel

Heerlijke warmte in huis: verplaatsbare infrarood panelen en stralers

Doordat infrarood panelen op een veel directe manier verwarmen en daardoor geen verlies ontstaat door tocht en luchtstromen, zijn ze heel wat efficiënter en effectiever wat het kostenplaatje betreft

Danny 25 April 2023

Een waar plezier om in huis te hebben: een verplaatsbaar infrarood paneel. We leggen je graag uit waarom. Laten we eerst even kijken naar wat infrarood panelen precies zijn. Het zijn innovatieve verwarmingsmethoden die louter gebruik maken van infrarood straling om objecten en oppervlakken op een directe manier te verwarmen, in plaats van de lucht eromheen, zoals het geval is bij traditionele verwarmingssystemen. De verplaatsbare infrarood panelen maken het leven nog gemakkelijker; je kan op elk moment beslissen waar je ze plaatst om lokaal warmte te genereren. Denk bijvoorbeeld aan mensen die hun benen wensen te verwarmen. Met een verplaatsbaar paneel zit je helemaal goed, letterlijk en figuurlijk. Daarnaast kunnen ze ook heel goed van pas komen op het kantoor, waar je basiscomfort ook op prijs mag worden gesteld. Benieuwd naar de voordelen en wat de panelen voor jou kunnen betekenen? Lees dan snel verder!

Waarom kiezen voor infrarood panelen?

Doordat infrarood panelen op een veel directe manier verwarmen en er daardoor geen verlies ontstaat door tocht en luchtstromen, zijn ze heel wat efficiënter en effectiever wat het kostenplaatje betreft. Bij verplaatsbare infraroodpanelen kan je helemaal zelf kiezen waar je het paneel plaatst en op welk moment. Dat is pas genieten van een nieuwe en aangename manier van lokaal verwarmen. Bovendien is het paneel snel en eenvoudig te plaatsen, en heeft het een aansluitsnoer met stekker. De verplaatsbare panelen zijn beschikbaar in verschillende versies qua afmeting, gewicht, en hoeveelheid watt. We suggereerden het al: comfort is veel waard. Wanneer we het niet voldoende warm hebben, heeft dit rechtstreeks invloed op ons functioneren en onze psychische gesteldheid. We voelen ons minder lekker, lopen slecht gehumeurd rond en zijn wellicht minder productief op het werk. Daarnaast zou milde warmte een positief effect hebben op het glucosemetabolisme. Let wel, de verplaatsbare infrarood panelen zijn niet geschikt om als enige verwarmingsmethode te gebruiken in je huis, kantoor of commerciële ruimte.

Nog een infrarood verwarmingsmethode

Infrarood stralers zijn met hun hoge vermogen ideaal zowel voor buiten- als binnenruimtes. We zien ze vaak op (deels) overdekte terrassen, vooral bij mensen die - terecht - het hele jaar willen kunnen genieten van het thuis zijn met zicht op de tuin of de buitenomgeving. Uiteraard komen ook veranda’s in aanmerking voor de infrarood straler met een lange golf. Ook garages - die soms ook worden gebruikt als werkplaats - komen in aanmerking voor dit soort verwarming.

Kortom; je kan je keuze maken uit tal van opties, al naargelang de ruimte die je aangenaam en doelgericht wenst te verwarmen, en je specifieke wensen. Je weet het al; bij ons kan je terecht. Nog vragen of twijfels? Neem dan gerust contact op met onze vriendelijke medewerkers. Ze staan je graag te woord!

 

Reacties