Foto: wonen-nl-zonnepaneel

Geniet van mooie zonnepanelen en eigen opgewekte energie

Als projectontwikkelaar sta je soms voor uitdagingen als het gaat om zonnepanelen. Er is een mooi gebouw ontworpen, met daarin veel ruimte voor een duurzaam karakter.

Marlies 30 Januari 2023

Zonnepanelen moeten echt in het gebouwontwerp meegenomen worden. Het dak is geschikt voor het meepakken van al die zonuren, zodat de woningen of kantoren van warmte voorzien kunnen worden. Een investering die in een paar jaar wordt terugverdiend. Het enige nadeel; het is een prachtig dak en dat wil je niet verpesten met een rij lelijke zonnepanelen. Daarom kies je voor de bijzondere oplossingen vanhermanstechnisolar.com.

Waarom je zonnepanelen moet kiezen

De reden om zonnepanelen te laten plaatsen, ligt natuurlijk voor de hand. Het is een zeer duurzame wijze van energie opwekken voor kantoren, woningen, hotels en meer. De energiemarkt gaat de komende jaren alleen maar verder veranderen en daar horenzonnepanelen op het dak gewoon bij. Veel bedrijven, waaronder ook woningbouwverenigingen, zijn al bezig met de installatie van deze panelen. De investering, waarvoor in veel gevallen speciale subsidies verkrijgbaar zijn, verdient zich terug. De energierekening gaat aanzienlijk naar beneden als een gebouw vooral gebruik maakt van zonne-energie. En het energielabel van het gebouw gaat omhoog. Daarom is het goed om te investeren in zonnepanelen.

Flexibel als glas

Zonnepanelen zijn rechthoekig, zwart en niet altijd mooi om naar te kijken. Bovendien nemen ze veel ruimte in op het dak of tegen een blinde muur. Kan dat niet anders? Jawel, dat kan. Zolang het mogelijk is om iets met glas te doen, dan kan het met de zonnepanelen van Hermans. Ze beschikken over verschillende soorten zonnepanelen, die stuk voor stuk voor een goed rendement zorgen, zodat je altijd optimaal gebruik kan maken van de zon. Zo zijn er zonnepanelen geïntegreerd in glazen onderdelen waarmee met gemak een mooie carport, een koepel voor het dakterras of serre kan worden gebouwd die er mooi uitziet én energie opwekt. De zonnepanelen zijn dus zowel effectief als in een mooi design op te nemen wat helemaal bij het gebouw past.

Bedrukken met kunst

Daarnaast is het mogelijk om op de Pixasolar zonnepanelen een eigen design te laten drukken. Dit is voor bedrijfsgebouwen heel leuk, aangezien het logo van het bedrijf erop gedrukt kan worden. Dat brengt het duurzame karakter nog meer tot uiting. Voor woningen, zoals flatgebouwen, is dit tevens heel mooi en praktisch. Door een bijzondere techniek kunnen deze zonnepanelen in een bepaalde kleur worden gedrukt, maar ook van dessins of foto’s worden voorzien. Het dak, het balkon of de blinde muur waar de zon opvalt wordt zo opgefleurd met bijzondere zonnepanelen.Zelf energie opwekken wordt daardoor extra artistiek, zonder dat je tegen saaie zonnepanelen aankijkt. Laat de zonnepanelen bijvoorbeeld bedrukken met een wolkendek voor de overkapping op het dak of met foto’s van bloemen voor balkons. Het is gemakkelijk om deze zonnepanelen aan te passen aan het pand, waardoor ze of opvallen door het leuke design of juist onzichtbaar lijken dankzij een print van bakstenen.

Zonnepanelen plaatsen

Natuurlijk is het vooral goed om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Daar vangen ze immers het meeste zonlicht op. Maar daarom hoef je niet tegen een ‘gewoon’ zonnepaneel aan te kijken. Combineer zonnepanelen eens met bijvoorbeeld een glazen kas voor groente en fruit. Laat een serre van zonnepanelen aanleggen op het dak, zodat je ook zelf energie krijgt van de zon, terwijl je geniet van het uitzicht. Door meer te doen met het design van glas en zonnepanelen, heb je tevens meer plezier van een dakterras of uitbouw.

Creëer een prachtig zonnedak

Met deze dunne, glazen zonnepanelen is er van alles mogelijk. Dus ook als je gewoon standaard zonnepanelen wil hebben, kun je bij Hermans terecht. Maar leg zeker je ideeën voor en ontdek de vele mogelijkheden die geboden kunnen worden. Uiteraard kun je voor design zonnepanelen ook subsidie ontvangen. Dit krijg je dan voor het feit dat je zonnepanelen laat aanleggen. Vraag er gerust naar als je zonnepanelen gaat laten aanleggen, want een installatiebedrijf helpt je je ideeën met zonnepanelen uit te voeren.Reacties