string(1) "p"
Profielfoto van Vloerverwarmingstore.nl
Vloerverwarmingstore.nl
Neon 15J, 4751XA Oud Gastel
maandag
09:00 - 16:30
dinsdag
09:00 - 16:30
woensdag
09:00 - 16:30
donderdag
09:00 - 16:30
vrijdag
09:00 - 16:30
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Elektrische vloerverwarming aanleggen – vijf tips

Het aanleggen van elektrische vloerverwarming lijkt misschien een hele klus, maar het valt in principe best mee. Hieronder geven wij u 5 tips!

Het aanleggen van elektrische vloerverwarming lijkt misschien een hele klus, maar het valt in principe best mee. Zeker wanneer u kiest voor één van de systemen van MAGNUM Heating bent u verzekerd van een eenvoudig systeem en heldere instructiehandleidingen. Voor een ervaren doe-het-zelver is het aanleggen van elektrische vloerverwarming goed te doen!

Het kiezen van de juiste elektrische vloerverwarming

U heeft de keuze uit drie verschillende systemen van MAGNUM Heating: een systeem met matten dat vooral geschikt is voor ruimtes die niet continu verwarmd hoeven te worden, een systeem met folie dat dat speciaal is ontwikkeld om te worden gebruikt onder zwevende vloerbedekkingen als hout, parket en laminaat; en twee verschillende kabelsystemen. Onze experts helpen u graag bij het selecteren van het systeem dat in uw situatie het beste geschikt is.

Tips voor het aanleggen van elektrische vloerverwarming

  1. Lees de instructies zorgvuldig door.
  2. Bereken of het systeem het maximale vermogen van een elektragroep niet overschrijdt. Meestal is dit maximaal 16 Ampère (ongeveer 3.600 Watt).
  3. Zorg ervoor dat de ruimte die u gaat voorzien van elektrische vloerverwarming absoluut schoon en droog is.
  4. Elektrische vloerverwarming mag niet onder vaste elementen zoals een badkuip of een keukenblok worden gelegd.
  5. Het aanleggen van de vloerverwarmingsmatten, -folie of -kabels kunt u zelf doen. Het aansluiten van de vloerverwarming en de thermostaat moet door een erkende installateur gebeuren.

Meer weten over het aanleggen van elektrische vloerverwarming?

Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft, plus handige instructievideo’s waarin het aanleggen van vloerverwarming wordt uitgelegd.

Heeft u een advies nodig, bijvoorbeeld over het beste elektrische vloerverwarmingsysteem voor uw situatie? We staan klaar om u te helpen. Stel uw vraag per mail via info@vloerverwarming-direct.nl.