Foto: ATAG_Energion_Lydos_Hybrid_-_sfeerbeeld_bad

De warmtepompboiler als eerste stap naar verduurzaming van je woning.

Voor elke woning geschikt

13 Januari 2023

Warm water is iets wat je eigenlijk iedere dag gebruikt. Door de sterk gestegen gasprijzen wordt warm water uit de CV-ketel steeds duurder. Daarnaast is er een groeiende behoefte om duurzamer met energie om te gaan. 

Het antwoord hierop is de warmtepompboiler: Een toestel met een voorraadvat voor warm water. Het water wordt verwarmd door een warmtepomp met een laag vermogen en elektrisch element. De warmtepomp haalt energie uit de lucht en draagt die over aan het water.

Wanneer er onvoldoende energie uit de (buiten)lucht beschikbaar is, springt het elektrisch verwarmingselement bij. Ook wanneer de vraag groter is dan de inhoud van de boiler toelaat. Zo beschik je altijd over warm water, ongeacht de situatie.

Je gaat flink besparen op energie: de warmtepompboiler gebruikt ongeveer 75% energie uit buitenlucht en 25% uit elektriciteit.

De warmtepompboiler kan samenwerken met een warmtepomp. Hierbij zorgt de warmtepomp voor het verwarmen van de woning en de warmtepompboiler voor het warme water. Ook bij een woning waar weinig ruimteverwarming nodig is, kan je een warmtepompboiler gebruiken voor het duurzaam maken van warm water.

De warmtepompboilers zijn beschikbaar in grootte voor gezinnen van 2-5 personen en zijn verkrijgbaar in de prijsklasse van €1250-4000. Meer informatie is te vinden op de website van ATAG Verwarming – https://www.atagverwarming.nl/warmtepompen/warmtepompboilers

Meer van ATAG Verwarming
Reacties