Bepaal het gewenste vermogen

Wilt u weten hoeveel vermogen u nodig heeft voor Speedheat vloerverwarming? Wij leggen het uit in dit artikel.


Er zijn verschillende vermogens mogelijk al vanaf 80 tot en met 160 W/m². Het te installeren vermogen is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de mate van de isolatie, het vloeroppervlak en of de verwarming als hoofd- of als bijverwarming dient. We berekenen het best passende vermogen in jouw situatie zodat je een voorstel krijgt wat op jouw situatie is afgestemd. Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en één van onze vestigingen zal contact met je opnemen.

Een hoger vermogen per m² zorgt ervoor dat de vloer sneller opwarmt en hierdoor sneller op de juiste temperatuur is. Een hoger vermogen per m² verbruikt hierdoor niet meer energie, omdat het systeem minder vaak aangaat als het ware. Het vermogen aan elektrische vloerverwarming is voor hoofdverwarming doorgaans hoger dan bijverwarming. Onze ervaren Speedheat warmtespecialisten adviseren je hier graag over.
In de nieuwbouw en met goede isolatie kan soms volstaan met slechts 50 W/m². Ook voor nieuwbouwwoningen die behoefte hebben aan lagere vermogens is Speedheat de installateur die het waar kan maken.

Meer weten? Neem dan vandaag nog contact op met ons via website, mail of telefoon.