Foto: Houd-je-huis-lekker-koel-met-een-airco-installatie

Houd je huis lekker koel met een airco installatie

Kijk jij ook vol ongeduld uit naar mooie zomermaanden? Lange zonnige dagen waarop je humeur en energieniveau een boost krijgen, het doet wat met een mens.

Guido van Loon

Keerzijde van die medaille is dan helaas wel dat het binnen in je woning al snel erg warm kan worden en je bijvoorbeeld moeilijk de slaap kan vatten of dat ieder klusje er eentje teveel lijkt. Klimaatbeheersing met behulp van een airco installatie zorgt ervoor dat je de voordelen van het mooie weer hebt, maar niet de nadelen. Benieuwd hoe het werkt?

Altijd de perfecte temperatuur in huis met een airco installatie

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, kan je jouw airco zowel gebruiken om de kamers af te koelen als om ze te verwarmen. Gewoon even de gewenste temperatuur instellen op het toestel en iedere kamer wordt op precies de goede temperatuur gehouden. De kans is groot dat je eerder de airco zal gebruiken om de kamers te verkoelen, maar door de verwarmingsmogelijkheid kan je ook vermijden dat het te koud wordt in de kamer, wat dan ook weer niet aangenaam vertoeven is.

Dit is hoe je airco werkt

Een vaste airco bestaat uit twee delen, namelijk een binnen-unit en een buiten-unit. Om de kamer af te koelen, zal het toestel de warmte lucht uit de kamer halen en naar de buiten-unit afvoeren. Een warmtewisselaar met koelvloeistof zal die lucht gaan afkoelen en terug de kamer insturen met een verkoelend effect tot gevolg. Om de kamer op te warmen dan zal de warme lucht de koelvloeistof in de warmtewisselaar laten verdampen waardoor er gasvorming ontstaat in het toestel. Een compressor zet het gas om in warme lucht waarna het ook opnieuw de kamer is wordt gestuurd.

Voor iedere kamer vind je de perfecte airco

Als je al eens hebt rondgekeken naar de verschillende airco's, is de kans groot dat je niet helemaal goed weet welke je nu moet kiezen. Belangrijk naar vermogen toe is om precies te bepalen hoe groot de ruimte is, zo kan je steeds de juiste kiezen en werk je ook energiebesparend. Net zoals bij alle elektrische toestellen hebben ook airco's een energielabel. Kies je voor een A+++ label, dan kies je voor het energiezuinigste exemplaar, met de huidige energietarieven niet onbelangrijk. Verder zal veel afhangen van jouw persoonlijke wensen naar uitzicht toe en naar het geluidsdempende aspect toe.

De nieuwste technologie zorgt voor nog meer gebruiksgemak

Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken, kies dan voor een slim toestel. Hier kan je, zelfs vanop afstand, de gewenste temperatuur instellen zodat je woning lekker koel is tegen de tijd dat je thuis aankomt. Naar energiebesparing is dit ook een goede keuze omdat je nooit nog zonder reden het toestel moet laten werken. Een half uurtje voor je thuiskomst het koelen activeren en zelfs als je bent vergeten de airco te schakelen, kan je dit later vanop afstand nog doen

Een airco plaatsen in je woning zorgt voor een optimale klimaatbeheersing en laat je genieten van perfecte temperaturen, zomer en winter.

 

Reacties