Duurzaam investeren in water

.

Duurzaam voor uw portemonnee


Echt duurzaam investeren levert geld op.


Duurzaamheid: Volgens de letteren van “van Dale” is de betekenis van duurzaam:
1. lang durend
2. weinig aan slijtage of bederf onderhevig en
3. het milieu weinig belastend: duurzame energiebronnen wind, zon, waterkracht enz.; duurzaam produceren.


Aan de term duurzaamheid worden veel waarden gekoppeld. Duurzaam leven heeft alles te maken met bewustwording. In een duurzame wereld zijn mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht. Wat verbruik of consumeer je? Wat kost het en wat betekent dit voor ons milieu en onze toekomst? Behalve dat duurzaam leven leidt tot minder consumeren, maakt het bewuster van zaken die er toe doen. Bewuster van wat consumptie betekent voor uw gezondheid, hoeveel het kost om energie op te wekken en wat de productie van gebruiksgoederen voor effect heeft op de natuur. Dit artikel belicht de voordelen van het gebruik van waterbehandeling in combinatie met duurzaamheid en met name wat een investering in duurzaamheid voor u oplevert.


Duurzaamheid en levensduur
Onze wegwerpmaatschappij omschrijft een samenleving waarin producten massaal worden geproduceerd voor tijdelijk gebruik om vervolgens te worden weggegooid. De producten onderhouden, repareren of bewaren voor later gebruik is er niet meer bij. Dit komt omdat veel producten ‘aan de lopende band’ worden gemaakt en het kopen van nieuwe producten vaak goedkoper is dan reparatie. Dat producten zo kort worden gebruikt is erg slecht voor het milieu.
“Hoe zit het dan met de duurzaamheid van de waterontharders van Eco Match?”
Waterontharders verlengen de levensduur van andere huishoudelijke apparatuur aanzienlijk. Maar hoe staat het met de levensduur van de waterontharders zelf? De door Eco Match geleverde waterontharders spannen wat dat betreft de kroon. Bij tweejaarlijks onderhoud gaan deze waterontharders 40 jaar mee. Daarmee gaan ze bijna 3 keer zo lang mee als andere in de markt aangeboden systemen. De producent gaat daarmee voor kwaliteit en duurzaamheid. Bijkomend voordeel is dat u uw eenmalige investering kunt spreiden over 40 jaar. Daardoor geniet u niet alleen van het voordeel dat de jaarlijkse afschrijvingskosten aanzienlijk lager liggen dan bij andere partijen maar komt u ook tot de conclusie dat uw investering daardoor uiteindelijk de goedkoopste kwaliteitsoplossing in de waterbehandelingsmarkt blijkt.


Duurzaamheid en energieverbruik
Dankzij een waterontharder presteren uw huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine, de vaatwasser, de Quooker, een stoomoven, het koffiezet- of espressoapparaat, etc. niet alleen veel beter en verbruiken ze veel minder energie. Ze gaan ook nog eens veel langer mee. Zo kunnen deze apparaten gemiddeld wel 30 procent langer meegaan. Dat komt omdat er geen (kalk)aanslag op uw apparaten wordt gepleegd. Dit verlengt niet alleen de levensduur, maar het bespaart u ook veel geld als het gaat om onderhoud en onnodige reparaties die het gevolg zijn van hardnekkige kalkaanslag.
Door kalkaanslag kan de efficiency van al uw water verbruikende apparatuur tot bijna 50% teruglopen. Daardoor verliezen de apparaten hun oorspronkelijke prestatievermogen. Tot die conclusie kwam het onafhankelijke onderzoeksbureau Batelle Institute na uitvoerig onderzoek. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat bij warmtewisselaars een minieme kalkafzetting al leidt tot een flink rendementsverlies. En dat sommige apparaten al na anderhalf jaar compleet verstopt raakten door kalkaanslag.
Met een goede waterontharder bespaart u al gauw 10% op uw stroom- en gasverbruik. Dat levert niet alleen veel minder CO2 uitstoot op, maar ook een flinke besparing. Rekent u maar even mee. Gemiddeld gebruikt een gezin van 4 personen 3.340 kWh aan stroom en 1.525 m3 aan gas, wat zo’n
€ 1.850,- kost. Met een waterontharder bespaart u daar dus zo’n 10% op, wat neerkomt op een jaarlijkse energiebesparing van € 185,-.
Bijkomend voordeel van kalkvrij water is dat de keuken en badkamer minder vaak hoeven te worden schoongemaakt. Het schoonmaken kost veel minder tijd en er komt minder schoonmaakmiddel aan te pas, dat weer ten goede komt aan het milieu. 


Duurzaamheid en het milieu
Er wordt steeds meer aandacht besteed aan de zorg voor ons milieu. Dat begint met bewust omgaan met het milieu. We moeten nadenken hoe we ervoor kunnen zorgen dat het milieu ons blijft geven wat we nodig hebben om te genieten van het leven. Daarom is het belangrijk om na te gaan hoe en in welke mate we een product het beste kunnen produceren en gebruiken.
Producent van de Eco Match waterontharders, Erie Water Treatment, heeft een eigen label om zichzelf te onderscheiden: het Earth Safe Technology-label.
Dit label garandeert:
• Het gebruik van 'groene' technologie in alle producten, gebaseerd op natuurlijke processen die het milieu niet schaden.
• Dat het gebruik van Erie Water Treatment-producten belangrijke directe en indirecte duurzame milieuvoordelen oplevert, zoals een beter gebruik van beschikbaar water, energiebesparing en een verminderd gebruik van schadelijke chemicaliën.
•Dat producten ontworpen en gefabriceerd worden om te werken met een ongeëvenaarde efficiëntie.
Earth Safe Technology biedt bedrijven en consumenten over de hele wereld de mogelijkheid om 'groener' te worden; om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Erie Water Treatment helpt iedereen om ons kostbare water en ons milieu te respecteren.


Duurzaamheid en comfort voor de huid
Een van de grootste voordelen van het installeren van een waterontharder bij u thuis is dat zacht water beter is voor het reinigen. Dat geldt voor uw kleding, badkamer en keuken, maar ook voor uw huid. Zacht water maakt het gemakkelijker voor water om een schuimend schuim te vormen en spoelt het net zo grondig weg. Dat betekent dat uw zeep efficiënter werkt, en u blijft niet achter met die porie-verstopte zeepresten over uw hele lichaam. Bestaande huidaandoeningen worden minder of verdwijnen zelfs.
Onze natuurlijke zuurmantel van de huid remt de groei van bacteriën en voorkomt dat ze onze huid binnendringen. Het wassen met zeep neutraliseert het zuur op onze huid. Daardoor is de huid blootgesteld aan een hoger risico op infectie en andere huidaandoeningen. Minder zeep gebruiken is dus beter voor de huid. Onze huid heeft na elke wasbeurt met zeep zo’n 2 tot 3 uur nodig om de natuurlijke zuurmantel weer te herstellen. Bij gebruik van ‘zacht’ kalkvrij water is er minder zeep nodig om het beoogde resultaat te behalen en is dus beter voor uw huid en het milieu. 


Duurzaamheid voor uw portemonnee
Investeren en geld overhouden.
Primaire reden voor het kopen van een waterontharder is veelal het comfort wat deze aanschaf met zich mee brengt maar dat het ook goed is voor uw portemonnee word vaak onderschat. Door zacht water te gebruiken heeft u nog maar een kwart van uw schoonmaakmiddelen nodig. Zo heeft u dankzij de waterontharder geen glansspoelmiddel voor de vaatwasser en geen wasverzachter voor de wasmachine meer nodig. Bovendien kunt u met een kwart van het waspoeder toe en volstaan een paar druppels shampoo al om uw haar te wassen.
Mooi is daarnaast dat uw apparaten verschoond blijven van kalkaanslag. En dat u uw kranen en douchekoppen veel minder vaak schoon hoeft te maken. Dat is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.
Want wist u dat 15% van de boodschappen aan kalk gerelateerd zijn. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek en Unilever. Stel dat u voor € 100,- per week boodschappen doet. Dat is € 5.200,- per jaar. De 15% die u aan schoonmaakmiddelen besteedt bedraagt dan € 780,-. Als u een waterontharder laat installeren, heeft u nog maar een kwart van die schoonmaakmiddelen nodig. In plaats van € 780,- betaalt u dus nog maar € 195,-. U bespaart dus jaarlijks € 585,-.
Tel daarbij op de energiebesparing van € 185,- en u heeft uw waterontharder er in een paar jaar uit. Sterker nog: met een waterontharder verdient u geld als water.

Samenvattend:
Een waterontharder is niet alleen een duurzame investering maar ook goed voor uw portemonnee en levert indirect ook veel voordeel voor het milieu.

Over Eco Match waterbehandeling
Eco Match Waterbehandeling is vanaf 2003 actief met de verkoop en onderhoud van wateronthardingsproducten en sinds 2013 officieel importeur en verdeler van Erie Water Treatment waterontharders voor Nederland. Sterke punten zijn: A-merk kwaliteitsproducten, uitstekende service, uitgebreide kennis en optimale prijs kwaliteitsverhouding.
Het bedrijf bewaakt de kwaliteit van haar producten door regelmatige controle en reiniging met garantieverlening tot 40 jaar nadat de waterontharder bij u is geïnstalleerd.
De missie van Eco Match waterbehandeling
De missie van het bedrijf is om duurzame oplossingen te verkopen die de kwaliteit van het dagelijkse leven en de bijdrage aan het milieu verhogen.
Meer weten over wat een waterontharder kost, of liever nog, voor u kan opleveren? Ga naar www.ecomatch.nl of stel uw vraag via info@ecomatch.nl.