Foto: waterontharder-soft-water-systems-zacht

De beste tips tegen kalkaanslag voor bij jou thuis

Kalkresten die op de kranen en op badkamertegels zitten, vinden veel mensen niet mooi en fris. Veel mensen willen hier dan ook graag vanaf komen.

Guido van Loon

Kalkaanslag brengt aardig wat negatieve zaken met zich meer en daarom is dit dus hét moment om iets aan die kalkaanslag bij jouw thuis te doen, maar hoe kun je dit het beste aanpakken? Daar gaan we naar kijken in dit artikel.

Kalkaanslag is slecht voor je huishoudelijke apparaten

Kalkrijk water niet goed voor de huishoudelijke apparaten, denk hierbij aan de waterkoker, wasmachine en vaatwasser. Deze apparaten werken door kalkaanslag minder goed en gaan onnodig meer energie verbruiken. Dit resulteert in een hogere energierekening en in huishoudelijke apparaten die minder lang goed blijven werken. Zonde dus. Dit alles kun je voorkomen door een waterontharder te gebruiken. Wil jij ook een waterontharder kopen bij Soft Water Systems? Dat kan eenvoudig via hun site.

Kijk naar de mogelijkheden voor een waterontharder

Een van de beste methodes om kalkaanslag te voorkomen, is door te zorgen dat je geen hard water in huis hebt, maar zacht water. Zacht water is water dat vrij is, of is ontdaan is van kalk (mineralen als calcium en magnesium). Van nature komt in Nederland nergens werkelijk zacht water uit de kraan omdat het water voornamelijk wordt gewonnen uit de bodem, die bodem bevat relatief veel kalk. Wanneer je toch graag zacht water wilt, kan dat door een waterontharder van softwatersystems.nl te intalleren. Een waterontharder is een apparaatje dat wordt vastgemaakt aan het begin van de leiding en het water zacht maakt. Dit komt door speciale soda en elektroden. Zeker wanneer je in Overijssel, Zuid-Holland, Noord-Brabant of Limburg woont, kun je veel last hebben van hard water. Dan is het dus een extra goed idee om te kiezen voor een waterontharder.

Preventieve tips

Kalk bestrijden kun je in de badkamer doen door een paar stappen te zetten. Je kunt bijvoorbeeld een raam in de badkamer openzetten of een goed ventilatiesysteem in laten bouwen, zodat vochtdampen die kalkaanslag veroorzaken sneller worden afgevoerd. Leer jezelf ook aan om, nadat je hebt gedoucht of in bad bent geweest, de kranen en de tegels meteen goed af te drogen met handdoeken. Je zult zien dat dit een verbetering geeft aan de kalksituatie in de badkamer.

Gebruik een goed ontkalkingsmiddel

Wanneer je veel last hebt van kalkaanslag, kun je dit het beste verwijderen door een ontkalkingsmiddel wat goed werkt. Er zijn heel wat kant-en-klare reinigingsmiddelen verkrijgbaar, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om zelf een schoonmaakmiddeltje te maken. Maak een sopje met soda of doe wat wasmiddel in een emmer en neem hier de kranen en tegels mee af om zo alle kalk te verwijderen.

Reacties