Nieuwe Duravit producten vallen in de prijzen tijdens German Design Award 2020

De jury van de German Design Award 2020 heeft Duravit op diverse manieren onderscheiden voor excellent productdesign.

30 November 2019

De badkamerfabrikant ontvangt "Goud" voor de nieuwe serie kranen D.1 en vier "Winner"-onderscheidingen voor de nieuwe producten Viu/XViu, Starck T en SensoWash® Starck f.

Bij deze prestigieuze competitie wordt per categorie één gouden prijswinnaar aangewezen. De "Gold"-onderscheiding staat voor de allerhoogste kwaliteit in internationaal design en wordt alleen toegekend aan de beste van de besten. In de categorie "Excellent Product Design – Bath and Wellness" won Duravit met de D.1-serie.

De kranenserie is ontwikkeld in samenwerking met Matteo Thun en Antonio Rodriguez en verkrijgt zijn uniekheid door de perfect geproportioneerde ontwerptaal. Een dynamisch vloeiende overgang verbindt de cilindrische basisvorm met de super platte uitloop. D.1 blinkt uit door de onmiskenbare individualiteit, gecreëerd door duidelijke contouren en oppervlakken in chroom of matzwart. In vorm en kleur harmonieert D.1 met de eveneens bekroonde designbadserie Viu/XViu en de accessoires Starck T.

De keramiekserie Viu en het meubelprogramma XViu staan voor toekomstgericht design. Daarbij creëren Duravit en sieger design een postindustriële elegantie, door te kiezen voor een samenspel tussen zachte, organische vormen en exacte geometrie. Een highlight is daarbij de wastafel-uitvoering op basis van de gepatenteerde Duravit-c-bonded-technologie, waarin keramische wastafels en metalen frames naadloos met elkaar zijn verbonden. In het midden van een exact gedefinieerde rechthoek ligt het zacht gebogen binnenbassin met geïntegreerd kraanvlak.

Starck T accessoires belichamen de combinatie van functionele strengheid en organische vormgeving. Bepalend designkenmerk van de collectie accessoires is de vloeiende overgang van de ronde basis naar de geometrische "T"-vorm. Ontwerper Philippe Starck roept hiermee als het ware een "boomvertakking" op. Deze terugkerende iconische signatuur is te herkennen in elk van de 16 hoogwaardige accessoires, van de handdoekring tot de papierrolhouder

Duravit en Philippe Starck maken indruk met de puristisch vormgeving van de nieuwe SensoWash® Starck f-douche-wc's. Alle onderdelen zijn technologisch verder ontwikkeld en op zodanige wijze opnieuw geplaatst, dat de gehele technologie in de keramische behuizing past. De vlakke zitting, met een hoogte van slechts 40 mm, en de witte bekleding erachter vormen een vlakke eenheid: modern design en comfortverzorgende technologie in perfecte harmonie. Pure esthetiek en tijdloze moderniteit zorgen ervoor dat combineren met alle Duravit-ontwerpseries op ideale wijze mogelijk is.

Ook de bijbehorende SensoWash® Starck f afstandsbediening werd bekroond. Deze ligt comfortabel in de hand en zet - door het platte en elegante ontwerp - de puristische designtaal van de serie consequent voort. De afstandsbediening werkt perfect door de hoge herkenningswaarde en een beperkte toetsenindeling. Illustratieve knoppen zorgen voor een intuïtieve en gebruiksvriendelijke bediening. Als alternatief, kan de douche-wc worden geconfigureerd en bediend via de SensoWash®-app.

De German Design Award is een premium prijs, die wordt uitgereikt door de Rat für Formgebung/German Design Council, in het kader van een wereldwijd erkende ontwerpwedstrijd. Doel hiervan is om unieke designtrends te ontdekken, te presenteren en te onderscheiden. Elk jaar worden dan ook uitsluitend de allerbeste inzendingen op het gebied van product- en communicatiedesign gehonoreerd, die stuk voor stuk baanbrekend zijn binnen het internationale ontwerplandschap.

Bezoek onze website voor meer informatie: www.duravit.nl

Meer van Duravit
Reacties