Foto: 1badkamer

Voor en achter de muur: LAUFEN inspireert de hele badkamer

Vorm, functie en kleur, maar ook duurzaamheid, digitalisering en hygiëne staan centraal voor LAUFEN van 13 tot 17 maart op de ISH ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor sanitair in Frankfurt am Main.

17 Februari 2023

Bij LAUFEN is nu een nog groter assortiment te vinden, waarmee we kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar esthetische, intelligente en complete badkameroplossingen.

Een noviteit op de beursstand in Halle 3.1, Stand B51, is de nieuwe, modulaire badkamercollectie MEDA, die alle deugden van Zwitsers design combineert, zoals helderheid, functionaliteit en aandacht voor detail. MEDA is vanaf het begin een complete collectie met keramische producten, badkuipen, kranen en meubels. Dankzij de modulaire opbouw is het geschikt voor bijna elke badkamer en elke sfeer en biedt het oplossingen voor individuele ontwerpeisen. Ook onderdeel van MEDA is een toilet dat het geluid bij het doorspoelen aanzienlijk vermindert dankzij de nieuw ontwikkelde Silent Flush-technologie. 

Badkamerklassieker doorontwikkeld

Een ander hoogtepunt is de verdere ontwikkeling van de ILBAGNOALESSI collectie met behulp van Saphirkeramik. Designer Stefano Giovannoni experimenteerde met dit bijzondere keramische materiaal en ontwierp nieuwe keramische objecten met royale, zachte en vloeiende vormen die een lichte en delicate indruk wekken. De update bevat ook nieuwe oppervlakte- en kleurvarianten voor de meeste keramische objecten. Daarnaast zijn er nieuwe badkamermeubels gemaakt die vakmanschap van de hoogste kwaliteit combineren met geavanceerde materialen en technologieën.   

Badkamermeubels in beeld

Ook de LANI meubelset, ontworpen door de Franse designer Toan Nguyen, zal voor het eerst te zien zijn op de ISH. Met zijn slanke, rechtlijnige vormgeving, grote opbergruimte, doordachte details en duurzame afwerking, laten LANI-meubels de droom van een goed ontworpen, altijd opgeruimde badkamer uitkomen en kunnen ze worden gecombineerd met verschillende LAUFEN badkamercollecties.

Innovaties en iconische badkamerobjecten

Ook innovaties zoals een doorzichtige badkuip die in mysterieuze kleuren kan gloeien en iconische badkamerobjecten zoals de nieuwe, imposante dubbele wastafel uit de INO badkamercollectie verdienen aandacht. De dubbele wastafel is ook verkrijgbaar in de nieuwe keramiekkleuren van LAUFEN en ook de populaire Cleanet Riva douche-wc biedt nieuwe kleuropties.

Een echte hygiëne-innovatie is LCC Active, een nieuw type oppervlaktebehandeling voor keramiek. Het vermindert niet alleen effectief vuilvlekken, strepen en kalkafzettingen, het heeft ook antibacteriële en antivirale eigenschappen – en tilt zo de hygiëne van de wastafel, het toilet en bidet naar een ongekend niveau.

Smart Bathroom

Met het nieuwe digitale Laufen Smart System richt Laufen zich op intelligent waterbeheer in gebouwen. Het vereenvoudigt en verbetert het beheer van openbare en semiopenbare sanitaire ruimtes en zorgt voor meer comfort en hygiëne, snellere responstijden, betere service, minder water- en energieverbruik en minder personeelskosten. Het innovatieve, cloudgebaseerde systeem is schaalbaar en daarmee toekomstbestendig.

Praktische oplossingen

Laufen speelt in op behoeften van architecten en installateurs met nieuwe, doordachte oplossingen die de planning vereenvoudigen en de montagetijd verkorten. Het installatiesysteem LIS Ineo brengt premium kwaliteit van Laufen nu ook achter muren en tegels en harmonieert perfect met de designobjecten van het bedrijf voor de muur. Met de oplossing, die volledig in Duitsland wordt geproduceerd, positioneert Laufen zich als een complete badkamerinrichtingsdienstverlener die architecten en installateurs oplossingen biedt voor elk badkamerscenario en elke ontwerpvereiste uit één hand.

 Met het nieuwe bevestigingssysteem EasyFit 2.0 kunnen hangende toiletten van Laufen nu nog sneller en eenvoudiger worden geïnstalleerd. Dankzij voorgemonteerde bevestigingsstangen is op maat zagen met een zaag en veel plastic afval niet meer nodig. 

Meer van LAUFEN
Reacties
Anderen bekeken ook