Foto: duka-doucheserie

Veelzijdigheid geherdefinieerd - de Multi-S 4000 doucheserie van Duka

De iconische Multi-S 4000 doucheserie gerestyled

25 Mei 2024

Douchen onder een schuin dak, in een nis, in een hoek, in bad of een inloopdouche; elke badkameromgeving is ongeacht de vorm, afmeting of doucheoplossing in te vullen met de Multi-S 4000 doucheserie van Duka. De Multi-S 4000 is een van de meest populaire doucheseries van dit moment vanwege de bijzondere veelzijdigheid. Duka heeft de serie nu gerestyled, waardoor deze qua design nog beter past in de hedendaagse badkamer en qua installatie-, gebruiks- en bedieningsgemak nog optimaler aansluit bij de huidige wensen van de installateur en de gebruiker. De douchewand vervult behoeften of lost problemen op in elke situatie, zowel bij renovaties als bij nieuwbouw. Met recht een alleskunner met multi-mogelijkheden!

Het design van de twee meter hoge Multi-S 4000 doucheserie is esthetisch eenvoudig vanwege het profielarme ontwerp. Het ontwerp is teruggebracht tot de essentie; enkel een verticaal, slank ontworpen profiel is zichtbaar, waarbij het 6 mm gehard veiligheidsglas geheel tot aan de bovenzijde doorloopt. Het minimalistische ontwerp van de douchewand wordt versterkt door de UV-lijmtechnologie, waarmee de scharnieren en de optionele handdoekhouder onzichtbaar aan het glas worden bevestigd. De binnenzijde van het glas blijft daardoor glad, wat een groot gemak biedt bij het kalkvrijhouden van de glaswand. Voor het perfect sluiten van de douchedeur is een magneet blind in het aansluitprofiel verwerkt. Onzichtbaar voor het oog, maar des te prettiger in het gebruik.

De maatwerkoplossingen van de Multi-S 4000 doen niets af aan de esthetische kenmerken van het ontwerp. De breedte van het slanke muurprofiel blijft altijd gelijk, ongeacht de breedte-instelling van de douchecabine. De multi-mogelijkheden binnen de serie bieden, naast de vele standaardmodellen, ongekende ontwerpopties voor speciale oplossingen op maat, met een maatwerkhoogte tot 2100 mm. Ongeacht of het een doucheoplossing is met een vouw- en/of pendeldeursysteem, een badwand of de, in dezelfde stijl uitgevoerde, Libero 4000 inloopdouche. Een vrijstaande zijwand, een vrijstaande pendeldeur of vouw-pendeldeur als inloopdouche, diverse type douchedeuren voor plaatsing in een nis, hoekdouches, kwartronde- of vijfhoekdouches; het kan allemaal.

Glassoorten, kleuren en handgrepen

Naast de keuze in vorm en functie is er ook een ruime keuze in glassoorten, kleuren én handgrepen. Er zijn glastypes verkrijgbaar in helder glas, Chinchilla (reliëfmotieven op het oppervlak), Parsol grijs, gesatineerd, privé (met centrale witte zeefdruk), Nebula (dégradé zeefdruk van onder naar boven) en Nubes (centrale zeefdruk met dégradé naar boven en naar beneden). Aan de profielkleuren zilver mat en zilver hoogglans is nu ook de profielkleur zwart toegevoegd. Hiermee speelt Duka in op de zwarte trend in de badkamer, waarmee de Multi-S 4000-serie nog beter aansluit op de huidige designwensen van de consument. Pendeldeuren worden standaard uitgevoerd met een ronde deurknop voorzien van een tactiel oppervlak voor optimale grip. Vouw-pendeldeuren worden uitgevoerd met een meer klassieke handgreep, voorzien van een rubberen inzet voor extra grip, voor het eenvoudig open- en dichtvouwen van de deuren. Optioneel is een vierkante deurknop met afgeronde hoeken te verkrijgen.

Aanvullende technische highlights van de Multi-S 4000 serie uitgelicht:

  • Stabilisatiesteun: de stabilisatiesteun kan met een simpele, draaiende beweging worden aangepast. Deze is ontworpen om een groter aanpassingsvermogen, stabiliteit en veiligheid van de glazen wanden te garanderen en sluit perfect aan op de hoogte van de douchewand voor een eenvoudigere installatie.

  • Muurprofiel: de wandverstelling in het muurprofiel maakt het mogelijk om de breedte van de douchewand als het ware onzichtbaar aan te passen aan eventuele afwijkingen van de muur, doordat niet het profiel maar het glas wordt gesteld. Een breedte aanpassing tot 25 mm is mogelijk door een unieke traploze verstelling van het glas middels een telescoopschroef.

  • Dukafix: voor de Multi-S 4000 is nu ook de innovatieve Dukafix montagetechniek beschikbaar. Bij deze nieuwe montagetechniek hoeven er geen gaten in de muur geboord te worden, wat een snellere en eenvoudigere installatie mogelijk maakt.

  • Scharnieren: deze worden aan het glas bevestigd door de Duka UV-lijmtechnologie ‘Brilliant’. De binnenzijde is volledig glad, zonder opstaande delen of obstakels, wat het schoonmaakgemak en de esthetische uitstraling vergroot. Ook de optionele handdoekhouder Tubes wordt op deze wijze bevestigd.

De veelzijdige Multi-S 4000 biedt door de restyling nog meer installatiegemak voor de installateur en een vergroot onderhouds- en bedieningsgemak voor de consument. De populaire serie is een echte probleemoplosser, waarmee Duka opnieuw zijn voortdurend evoluerende traditie bevestigt.

www.duka.eu

 

Reacties