Foto: 663e094f10312__1_

Trends in de badkamer: “Safe Space”

in het hectische dagelijks leven.

29 Mei 2024

De badkamer transformeert steeds meer tot een veilig toevluchtsoord waarin esthetisch understatement en functioneel design op tijdloos moderne wijze samenkomen  

  • De waardering voor vakmanschap, duurzaam design en hoogwaardige materialen neemt toe
  • Het begrip van luxe verandert: ingetogen design ontmoet eenvoudige elegantie en individuele accenten
  • Trendkleur “chocoladebruin” voor veiligheid met stijl

In een tijdperk dat wordt gekenmerkt door economische uitdagingen en de merkbare gevolgen van klimaatverandering, verlangen steeds meer mensen naar een veilige haven in hun eigen huis. De badkamer speelt hier een bijzondere rol: als intieme ‘veilige ruimte’ straalt hij geborgenheid uit en vervult hij het groeiende verlangen naar ‘me-time’, duurzaamheid en een lang leven – mits de juiste badkameroplossingen worden geboden.

Bruin is mooi: de terugkeer naar de natuurlijke kleur
“Bruin is het nieuwe zwart” – uiterlijk in 2024 zal dit proefschrift niet alleen meer de modewereld vormgeven, maar ook het woongedeelte. “Chocoladebruin” is bijzonder trendy voor de badkamer: warme kleuren staan centraal en geven elke kamer een natuurlijke, aardse esthetiek.

Met Aurena combineert Duravit deze sfeer van stijlvolle geborgenheid met architectonische helderheid en een perfecte balans tussen hoogwaardige materialen en fijne details. De elegante oppervlakken in optioneel gestructureerd hout van de complete badkamerserie van Antonio Citterio brengen de organische warmte van chocoladebruin over, terwijl geïntegreerde planken en verdelers voor orde en duidelijkheid zorgen.

Relaxmomenten: een understatement van design dat voor zich spreekt
In een samenleving die steeds luider, extravaganter en opzichtiger wordt, stelt het terugtrekken in ons eigen huis ons in staat de waarde van eenvoudige elegantie, subtiele duurzaamheid en traditioneel vakmanschap te herontdekken. Het fenomeen ‘Quiet Luxury’ onderstreept dit streven naar understatement. Deze trend kenmerkt zich door ingetogen ontwerpen en hoogwaardige materialen die rust en harmonie uitstralen – en toch spelen met creatieve details.

Met de nieuwe editie van het tijdloos elegante design van de Starck-ton neemt Duravit dit streven naar subtiele luxe in de badkamer op een duidelijke en visionaire manier mee naar 2024: terwijl de innovatieve c-bonded-technologie de jubileumeditie zijn precieze, fijne elegantie geeft, weerspiegelt de rijke keuze aan glanzende en matte keramiek en verschillende meubelafwerkingen de kern van “Quiet Luxury” als geen ander badkamermeubilair.

Harmonieuze rust dankzij evenwichtige kleuren en vormen
Midden in dit tijdperk, dat experts de ‘Grote Disruptie’ noemen, wordt de bewuste keuze voor uitstekend design, hoogwaardige producten en een terugkeer naar klassiek vakmanschap steeds belangrijker. Tegelijkertijd wordt onze directe omgeving steeds relevanter, omdat we steeds meer tijd binnen onze eigen vier muren doorbrengen. Vooral de badkamer thuis wordt een emotionele plek - een esthetisch en duurzaam ontworpen retraiteruimte biedt immers het nodige innerlijke evenwicht tegen externe onzekerheden en vervult dankzij ongebruikelijke kleuren en vormen het menselijk verlangen naar harmonie en rust. Zo draagt de badkamer specifiek bij aan een nieuwe, positieve levenshouding.

Met Sivida van Philippe Starck speelt Duravit perfect in op deze trend: de fijn gevormde opzetwastafels, rond of vierkant, rusten op nauwkeurig gevormde consoles. Doordat beide elementen uit het identieke DuroCast®-materiaal zijn vervaardigd, lijkt de combinatie uit één stuk gegoten. Door moderne authenticiteit te combineren met functionele, lineaire vormen en een harmonieus kleurenpalet van wit, donkergrijs en lichtgroen, voldoet Sivida by Starck aan de behoefte aan meer individualiteit en welzijn.

www.duravit.nl

Reacties