Foto: press_2013//Viega-wc-bedieningsplaat-visign-.jpg

Viega bedieningsplatenprogramma

Het bedieningsplatenprogramma voor wc en urinoir heeft Viega mogelijkheden getoond en daarmee een nieuwe dimensie in de hoogwaardige vormgeving van badkamers ingevoerd.

Het bedieningsplatenprogramma voor wc en urinoir heeft Viega mogelijkheden getoond en daarmee een nieuwe dimensie in de hoogwaardige vormgeving van badkamers ingevoerd.

De beide series Visign for More en Visign for Style staan tegenwoordig voor een nieuwe esthetiek in de badkamer. Ze bewijzen zelfstandigheid en progressiviteit, zonder de inrichtingsstijl te domineren. Het succes op de markt gaf Viega nu aanleiding de serie Visign for Style met twee andere designalternatieven uit te breiden. Visign for Style 13 en 14 overtuigen met een zacht, cirkelvormig design of alternatief in rechthoekig puristische uitvoering.

Red dot

De nieuwe designvarianten zijn ontwikkeld in samenwerking met Artefakt Industriekultur. Ze worden harmonisch en terughoudend in de wereld van de badkamer geïntegreerd en vullen in hun designtaal overige inrichtingselementen aan, zoals lichtschakelaars en modern accessoires. Een zelfstandigheid in de vormgeving winnen ze door verfijnde lijnen, terughoudende elegantie en een uiterst smal zijaanzicht. Dat overtuigde ook het Design Zentrum Nordrhein Westfalen, dat de nieuwe Visign for Style-producten reeds met het begeerde kwaliteits- en designkeurmerk ?red dot? onderscheidde.

Vormgeving

De functionele attributen, zoals de drukknoppen voor grote en kleine spoelhoeveelheid, zijn vanzelfsprekend deel van de vormgeving. De bedieningsoppervlakken zijn bij beide modellen zo geplaatst, dat deze naar de gebruiker overhellen en zo de bediening visueel en tastbaar ondersteunen. Een edel oppervlak, gebaseerd op hoogwaardige kunststofmaterialen, garandeert hoogste levensduur.

Wc of urinoir

Visign for Style 13 en 14 zijn zowel voor wc als voor urinoir verkrijgbaar. Standaard worden ze aangeboden in de actuele sanitairkleuren witalpien, verchroomd, pergamon, roestvrijstaalkleur en edelmat-velourchroom. Op verzoek van de klant kan Viega ook speciale kleuren verzorgen.
Visign for Style 13 en 14 werken met het principe van de mechanische activering en kunnen daarbij worden gecombineerd met alle Viega Visign-inbouwspoelreservoirs.

Het productprogramma

Het Viega Visign bedieningsplatenprogramma voor wc en urinoir omvat de lijnen Visign for More en Visign for Style. Glas en metaal, een consequent gereduceerde vormentaal en een zwevende optiek kenmerken het design van de Visign for More-producten. De bediening van de bedieningsplaten bewijst juist die lichtheid die de zwevende optiek laat verwachten. Reeds een lichte druk activeert de spoeling en de drukknoppen bewegen na de bediening zacht naar hun uitgangspositie terug. Visign for Style is de instap in de gereduceerd minimalistische designwereld van de Viega-producten.
Voor beide designlijnen ontwikkelde Viega een nieuwe wiptechnologie. Deze maakt de wc-bediening met tweehoeveelhedenspoeling via één en het zelfde oppervlak mogelijk zonder dat daarbij, net als bij een gebruikelijke wip, de andere zijde naar buiten "wipt". Een technologie die zich niet aan het design ondergeschikt maakt, maar vanzelfsprekend onderdeel van de meermaals bekroonde designoplossingen van de Viega-bedieningsplaten is.

Reacties