Foto: Toilet_1

AutoClose?, Opalion, zittingen met opdruk en de mogelijkheden van Pressalit

De naam Pressalit staat in de sanitairbranche gelijk aan vernieuwing en design. Een firma die de traditionele manier van denken doorbreekt met uitdagingen e

De naam Pressalit staat in de sanitairbranche gelijk aan vernieuwing en design. Een firma die de traditionele manier van denken doorbreekt met uitdagingen en nieuwe wegen durft in te slaan.

Ook wanneer dit betekent dat er tegen de stroom moet worden ingeroeid. Dat is wat Pressalit onderscheidt van andere aanbieders op de markt. De sensationele AutoClose®-functie van Pressalit zorgt ervoor dat de toiletzitting zich automatisch sluit. De zitting Opalion zet de nieuwe norm voor kwaliteit. Daarnaast bieden zittingen met opdruk nieuwe, boeiende mogelijkheden voor het tonen van huisstijlkenmerken als logo en naam. Het motto van Pressalit ”Expect the Unexpected” vat de innovatieve kracht van dan ook treffend samen.

Visie wordt werkelijkheid dankzij AutoClose®

Omhoog of omlaag? Al tientallen jaren is er ‘strijd’ tussen mannen en vrouwen: moet de zitting omhoog of omlaag? Met de AutoClose®-functie biedt Pressalit nu de oplossing voor de terugkeer van harmonie in de badkamer en toiletruimte. Deze nieuwe functie zorgt er namelijk voor dat de zitting zich automatisch sluit.

Met AutoClose® by Pressalit staat functionaliteit weer volop in de schijnwerpers: dit kleine detail kan er toe bijdragen dat het weekend weer wat harmonieuzer wordt en drukke ochtenden een stukje vlotter verlopen. Modern Art met AutoClose® combineert een uniek en eenvoudig ontwerp met functionele details.

Functionele details creëren eenheid

De nieuwe AutoClose®-functie van Pressalit maakt een einde aan de discussies tussen man en vrouw of de toiletzitting omhoog of omlaag moet. Zowel de zitting als het deksel sluiten zich namelijk automatisch na gebruik. De zitting is uitgerust met een intelligente sensor, die doorlopend registreert of er iemand in de buurt van het toilet is. Zolang de sensor een gebruiker ”registreert”, zal het deksel open blijven. Daarna sluit de zitting zich automatisch en landt deze zachtjes op het closet met behulp van het intelligente soft close-mechanisme, dat ook in de zitting geïntegreerd is. Eindelijk is het afgelopen met toiletzittingen die naar beneden smakken of onverwachts met een harde klap op het toilet terechtkomen.

Wie zegt dat een toiletzitting niet intelligent kan zijn?

De AutoClose®-functie heeft een aantal details die onderstrepen dat het hier gaat om een werkelijk buitengewone toiletzitting. Zo zijn er bijvoorbeeld twee varianten van de automatische sluiting: één waarbij de zitring en het deksel gelijktijdig sluiten en een variant waarbij alleen het deksel sluit. Indien gewenst kan het deksel ook langer open blijven staan. Wanneer men het deksel opent en vervolgens buiten het sensorbereik gaat staan, dan blijft het deksel vijf minuten lang geopend. Deze functie kan bijvoorbeeld nuttig zijn bij het schoonmaken. De Quick-release-functie is een andere onderhoudsvriendelijke functie, die het gemakkelijk maakt de zitting van het closet los te maken.

Uniek, minimalistisch design

De Modern Art zitting met AutoClose® heeft een fraai en sober design met golvende lijnen. In de modellen is op elegante wijze een praktisch handvat in de zitring en het deksel geïntegreerd, zodat het ontwerp van de zitting een hygïënische meerwaarde in zich bergt.
Modern Art met AutoClose® is geschikt voor de meeste toiletten die op de markt verkrijgbaar zijn.

Reacties