Foto: 2022/Hier-moet-je-rekening-mee-houden-bij-een-toilet-in-de-badkamer.jpg

Hier moet je rekening mee houden bij een toilet in de badkamer

Een toilet is onmisbaar in de badkamer, er wordt hier dan ook steeds meer aandacht aan geschonken.?

Guido van Loon

De vormgeving van het toilet kan tegenwoordig helemaal worden afgestemd op het nieuwe badkamerinterieur. Naast uiterlijk spelen elementen als bedieningsgemak, stijl, hygiëne en zitcomfort een belangrijke rol bij het uitzoeken van een toilet. Maar wat is er eigenlijk allemaal mogelijk?

Welk toilet?

Ten opzichte van een staand toilet heeft een hangend toilet veel praktische voordelen. Het oogt ruimtelijker, want de vloer blijft vrij. Ook biedt het meer schoonmaakgemak. Een hangend toilet kan op elke gewenste hoogte gehangen worden, handig voor extra lange of kleine mensen.

Spoelen

Achter de bedieningspanelen zitten verborgen technieken: fluisterstille spoelsystemen en waterbesparende functies. Bij dual-flush toiletten kan bijvoorbeeld met behulp van het bedieningspaneel gekozen worden voor een kleine of grote spoelbeurt. Met de spoelonderbreker kun je zelf bepalen hoeveel water er verbruikt wordt.

Eenvoudig schoon te maken

Een belangrijk aandachtspunt is hygiëne. Gladde, strakke oppervlakken zonder richels, naden of openingen waar vuil zich gemakkelijk kan ophopen. Aan te raden is de eenvoudig afneembare closetzitting. Hiermee is schoonmaken een koud kunstje. Kijk voor het praktische gemak vooral naar onderhoudsvriendelijk sanitair met vuilwerend keramiek.

Toiletbril

Een nieuwe bril is de grote truc om het toilet een nieuwe look te geven. Van ingetogen wit, via warm bamboe tot de meest uitbundige dessins; met toiletbrillen kun je alle kanten op. Wat te denken van een bril met eigen foto? Een toiletbril voorzien van ledlampjes is in alle opzichten een blikvanger.

Bidet

Een toilet met bidet zien we vaak als schoonmaakmogelijkheid in hotels, maar ook thuis is het een hygiënisch gebruiksmiddel. Deze overbrugging tussen toilet en bad is bedoeld om het onderlichaam te wassen. Meer tips lees je op www.sani4comfort.nl.

Douchewc

Wat we steeds meer zien is een wc met ingebouwde bidetfunctie. Het ziet er uit als lke andere wc, maar als je klaar bent, word je met een lichaamswarme straal gereinigd. Daarna zorgt een ingebouwde föhn dat het weer op comfortabele wijze wordt gedroogd.

Extra luxe

Tips om extra lekker te kunnen zitten op je toilet: verwarmde zittingen, wc's met geurfilters, volautomatische hygiënische douches, geïntegreerde vakjes voor toiletblokjes en deksels met soft-close systeem, die geruisloos sluiten.

Reacties