Spiegel - Badkamer - Wonen.nl

Toe aan een nieuwe badkamerspiegel? Een spiegel met verlichting zien we steeds meer. Meer trends op het gebied van badkamerspiegels? Ga naar Wonen.nl.

01 Juli 2018

Wanneer je een badkamerspiegel gaat uitkiezen zijn de afwerking en het formaat uiteraard belangrijk. Past de badkamerspiegel wel past bij de stijl van je badkamer? Of ga je voor een tegenoversteld element in je badkamer? Een moderne badkamerspiegel in een klassieke badkamer. Of juist andersom. Verder moet je nadenken over waar in de badkamer je de spiegel gaat hangen.

Plaatsing badkamerspiegel

Bij het plaatsen van een badkamerspiegel moet je met een aantal zaken rekening houden. Een spiegel, ook als deze geschikt is voor vochtige ruimten, moet kunnen 'ademen'. Wil je de spiegel in de badkamer verlijmen, gebruik dan altijd speciale spiegellijm. Breng deze in voldoende dikke stroken van boven naar beneden op de badkamerspiegel aan. Zorg dat er zo'n 5 tot 10 cm ruimte tussen de lijmbanen zit.

Stijlen badkamerspiegel

Van kleine spiegels met een zijde die vergroot tot grote badkamerspiegels. Badkamerspiegels zijn in verschillende vormen en maten en stijlen verkrijgbaar. Je hebt ook vele mogelijkheden die aansluiten bij de badkamer. Met badkamerspiegels die passen in die lastige hoeken en gaten. Voor een extra goed zicht in de badkamer bevestig je een vergrotende spiegel op de muur naast je spiegel. Dan kan je zien of je haar wel goed zit van achteren voordat je naar je werk gaat.

Kasten badkamerspiegel

In combinatie met spiegels voor de badkamer zijn ook een groot aantal spiegelkasten opgenomen in diverse stijlen en afmetingen. Spiegelkasten zijn handige opbergruimtes voor je make-up, handcrème en andere spulletjes. Spiegelkasten vormen vaak één geheel met de badkamerspiegel en overige badkamermeubels