Foto: BuzziMirage

BuzziMirage schept verwondering in de ruimte

Een ruimte die doet verwonderen, dat is wat spiegels al eeuwenlang proberen te verwezenlijken.

Met de BuzziMirage heeft Alain Gilles voor BuzziSpace een verrassend spiegelassortiment ontworpen. Dit bijzondere interieuraccessoire lijkt een loopje te nemen met de werkelijkheid en een blik te bieden op een andere wereld. Trompe-l’oeil in een hedendaags jasje.

Spelen met illusies

BuzziMirage bestaat in twee formaten. De grote spiegel lijkt een deurgat te zijn, waardoor je in een andere wereld zou kunnen stappen. De kleine spiegel geeft dan weer de indruk dat er een extra raam in de wand zit. Dat laatste model kreeg bovendien een legplankje, waarop je makkelijk sleutels of andere kleine zaken kwijt kunt.

Nieuw universum

De spiegels leveren een interessante confrontatie op tussen realiteit en virtualiteit. Door hun samenspel met de ruimte kunnen ze een mini-universum creëren, wanneer er bijvoorbeeld planten of voorwerpen zo opgesteld worden dat de spiegel ze weerspiegelt in een andere hoek. 

“BuzziMirage is een samenspel tussen verschillende materialen, tussen realiteit en virtualiteit. Maar bovenal schept BuzziMirage zijn eigen kleine wereld”, vindt Alain Gilles.

 

Reacties