Foto: 286004

Stoombad van Repabad

Stoombad verjongingsbron in de badkamer.

Stoombad verjongingsbron in de badkamer.

Reeds in de klassieke Oudheid gold water als de bron van de eeuwige jeugd. Er werden expedities uitgerust om deze bronnen te vinden. Men was heilig overtuigd van de kracht van water. Op deze overleveringen baseerde de Duitse fabrikant van topbaden, Repabad, de ontwikkeling van de stoombaden. Het omvangrijke stoombadassortiment biedt oplossingen voor elke badkamer. Stoombaden van Repabad zijn ontwikkeld voor de badkamer: zowel de dagelijkse douche, als de persoonlijke wellness-oase zijn in dit product geïntegreerd. Het programma loopt uiteen van standaard en keramische stoombaden tot en met individuele, unieke stoombaden, gebaseerd op de wensen van de klant.

 

Met het verdampende water in het stoombad wordt een luchtvochtigheid van 100% bereikt, die als een weldadige balsem op poriën en ademwegen wordt aangebracht. Hoge temperaturen en sterk zweten zijn niet het doel van het stoombad, maar de ongeveer 42°C warme damp opent de poriën. Alle stoffen die loskomen, worden door de hoge luchtvochtigheid meteen afgevoerd, het gehele lichaam wordt gereinigd. De doorbloeding wordt gestimuleerd en de spieren ontspannen. De huid straalt frisser en schoner. De vochtige slijmvliezen maken een opgelucht ademen mogelijk.

Het nemen van een stoombad heeft ook een positief effect op geest en innerlijke mens. In de aangename warmte, met de parelende waterdruppels op de huid, kan men de stress van de dagelijkse zorgen achter zich laten, de knop omzetten en ontspannen.

Het effect van de verjongingsbron wordt door extra stoombadcomponenten versterkt. De zoutwaterfunctie brengt de positieve gezondheidsaspecten van zout in de stoomcabine. Zout water wordt gebruikt ter voorkoming en genezing van aandoeningen aan de luchtwegen. Het werkt ontstekingsremmend en slijmoplossend. Ook bij de probleemhuid en bij allergieën zorgt de vernevelde zoutoplossing voor positieve effecten. De combinatie van stoom en zout water heeft nog een extra effect. Het zout op de huid versterkt het zweten en de ontslakking. In de warme damp gaan de poriën open. Door het zoute water wordt de huid nog beter gereinigd en verzorgd.

De zintuigen worden door optionele extra producten voor het stoombad geprikkeld. De aromatherapie is via de reukzin van invloed op het welzijn. De aroma's lossen uitstekend op in waterdamp. De persoonlijke stemming kan met behulp van de kleurlichttherapie met speciaal afgestemde kleurenpro-gramma's worden beïnvloed. Ook muziek kent stimulerende, rustgevende of ontspannen eigenschappen. Daarvoor zorgen producten als geluidstherapie, MP3-dockingstation of het geluidssysteem in het stoombad en daarmee in de eigen badkamer.

Meer informatie: www.repabad.com

Publicatiedatum: 10 augustus 2012

Reacties