De wellnessbadkamer: relaxen in eigen omgeving


De primaire functie van sanitair is verschoven en lichaamsverzorging heeft een nieuwe dimensie gekregen. Wellness in de badkamer wordt steeds populairder!

We willen niet alleen schoon worden, maar ook volledig ontspannen. Vandaar dat onze 'natte cel' steeds luxer wordt. Hoewel de term 'natte cel' de lading al lang niet meer dekt, het is een klein kuuroord geworden.

De uitgebreide badkamer

Met de komst van de uitgebreide badkamer, kan ook een stukje luxe niet achterwege blijven. Wellness is iets waarvoor de meeste mensen nog steeds de deur uit gaan en veel geld voor betalen in luxe spa's en resorts. Vaak zitten deze complexen bomvol met mensen die ook net die dag op hetzelfde idee kwamen. Echt ontspannen is er dan meestal niet bij en je voelt je niet altijd voldaan aan het eind van zo een dag, terwijl je wel veel geld kwijt bent.

Wat is er fijner dan helemaal tot rust komen na een lange werkdag? Of het weekend te beginnen door eerst heerlijk uit te slapen, uitgebreid te ontbijten (in bed) en dan de badkamer in te duiken om je over te geven aan weldadig stoom uit je eigen stoomcabine, de bubbels van je whirlpool of lekker zweten in de sauna. Ontspannen in je eigen vertrouwde omgeving, zodat je ook daadwerkelijk helemaal tot rust komt. Bijkomend voordeel is dat je kunt genieten op de manier die je prettig vindt.

Met de badkamers van tegenwoordig is het allemaal mogelijk. Stoomcabines, (infrarood) sauna's, whirpools (eventueel in combinatie met een stoomcabine), regendouches en wellnesscabines. Ze zorgen allemaal voor een overdaad aan luxe in de badkamer. De mate van luxe kun je helemaal zelf bepalen en zo aanpassen aan je wensen en behoefte. Misschien wil je enkel beschikken over een whirlpool of lijkt een stoomcabine ook wel wat. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kun je beide plaatsen, maar een combinatie van deze twee producten is ook goed mogelijk. Uiteraard hoef je je persoonlijke spa niet in de badkamer te plaatsen. Een zolder is tevens een goede optie, of wat te denken van een whirlpool of sauna in je achtertuin? De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt naar hartenlust variëren om zo je eigen kuuroord te creëren.

Guido van Loon - Wonen.nl

AANBEVOLEN

Infraroodcabine

Infraroodwarmte werkt heilzaam. De warmtestralen dringen diep in de huid en zijn...

HealthCab infraroodsauna

HealthCab infraroodsauna

sauna op maat

Sauna infrarood cabine geheel op maat gemaakt voor in de badkamer op zolder of w...

Tips voor een sauna bij jou thuis

Een sauna thuis is ontzettend handig en leuk. Maar waar moet je rekening mee hou...

De sauna: gezond zweten

Ga je voor een sauna in de badkamer? Dan heb je de keuze uit langwerpige, vierka...

Stomen voor een optimale reiniging: de stoomcabine

De stoomcabine, of stoomdouche, lijkt een beetje op een douchecabine, deze heeft...

Advertentie