Foto: badkamer-decoratie

Raamdecoratie voor kunststof kozijnen in de badkamer kiezen: vier tips

De badkamer is een ruimte waar heerlijk ontspannen kan worden. Daarnaast is de badkamer ook een ruimte waar je gewoon je eigen gang moet kunnen gaan.

Theo Vliegop 07 Augustus 2023

Privacy is in dit geval voor veel mensen erg belangrijk. Om jouw badkamer te kunnen omtoveren tot een privé-oord, is geschikte raamdecoratie erg belangrijk. Dat geldt ook voor kunststof kozijnen. Hieronder hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet hoe je de juiste raamdecoratie voor kunststof kozijnen in de badkamer kunt kiezen.

Tip 1: Denk na welk soort raamdecoratie praktisch is in jouw badkamer

Het uitzoeken van geschikte raamdecoratie voor kunststof kozijnen begint natuurlijk door de verschillende opties te ontdekken. Voor kunststof kozijnen is het aanbod namelijk vrij groot als het gaat om raamdecoratie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor rolgordijnen, plisségordijnen of jaloezieën die geschikt zijn voor kunststof kozijnen. Deze raamdecoratie wordt namelijk aan het kozijn bevestigd zonder schroeven of boren. Maar, wat is het meest praktisch in jouw badkamer?

Zo kun je nadenken of de gordijnen eenvoudig te bedienen moeten zijn als je in de badkamer staat. Wil je graag overdag kunnen genieten van daglicht, maar binnen een handomdraai het kunnen switchen naar een donkere ruimte? Dan kun je kiezen voor jaloezieën. Als je liever wil dat niemand vanaf de buitenkant in jouw badkamer kan kijken, kun je kiezen voor de andere opties. Je kunt natuurlijk ook de jaloezieën altijd dicht houden. 

Daarnaast moet je natuurlijk ook rekening houden met het type raam. Zo kan het ook zijn dat jouw badkamer een draaikiepraam heeft. In dat geval kan het lastig zijn om hiervoor geschikte raamdecoratie te vinden: wanneer je het raam open hebt, wil je natuurlijk niet dat het gordijn naar voren komt te hangen. In dat geval kun je kiezen voor een plisségordijn met zijgeleiding. Hierdoor blijft het gordijn gewoon langs het raam, zonder dat het gordijn naar voren komt. Ook wordt het gordijn aan de zijkant afgesloten, zodat je geen last hebt van gluurders in jouw badkamer.

Tip 2: Verduisterende raamdecoratie

Wellicht wel het belangrijkste aspect bij het uitzoeken van raamdecoratie voor in de badkamer: de mate waarin de gordijnen verduisterend zijn. De badkamer is een privé omgeving en dan wil je natuurlijk niet dat iedereen naar binnen kan gluren. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor raamdecoratie met een verduisterend effect. 

Wellicht is het verduisterende effect van de gordijnen minder belangrijk als het raam op een bepaalde plek zit waarbij er sowieso moeilijk naar binnen kan worden gekeken. Vraag jezelf af in hoeverre jij de gordijnen verduisterend wil hebben en zet de zoektocht verder voort.

Tip 3: Vochtbestendig

In de badkamer ga je natuurlijk lekker douchen en badderen. Je kunt het daarom niet voorkomen dat er vocht vrijkomt. Het is belangrijk om te checken of de gordijnen die jij voor ogen hebt, wel vochtbestendig zijn. Je wil natuurlijk niet dat er op jouw gloednieuwe gordijnen schimmelplekken ontstaan.

Tip 4: Denk ook aan de sfeer van de badkamer

De badkamer is voor veel mensen een belangrijke plek en moet daardoor de juiste sfeer uitstralen. Rust is vaak het gevoel dat een badkamer moet uitstralen. Om geschikte raamdecoratie voor jouw badkamer te vinden, kun je je ook afvragen wat voor sfeer jouw badkamer moet uitstralen. Ook kun je natuurlijk denken aan het kleurgebruik van de badkamer en welke kleur raamdecoratie hier het beste bij past.

Voor een rustige badkamer kun je denken aan raamdecoratie met een natuurlijke kleur. Denk bijvoorbeeld aan houten jaloezieën, of rolgordijnen in een mooie aardse kleur. Wil je juist kleur in jouw badkamer brengen met gordijnen? Dan kun je kiezen voor raamdecoratie in een kleur die jij mooi vindt: je kunt namelijk helemaal zelf de raamdecoratie samenstellen.

Reacties