Foto: spa_badkamer

Maak een spa van je badkamer met deze 5 tips

Na een lange stressvolle dag wil je het liefst maar één ding en dat is ontspannen.

Theo Vliegop 12 November 2023

Even helemaal niks en je hoofd leegmaken, dit kun je uiteraard op veel verschillende manieren doen. Misschien kies je om heerlijk op de bank te ploffen met een serie, op bed te gaan met een goed boek of wellicht kies je voor een uitgebreide badsessie? Als je besluit voor dat laatste te gaan, is het fijn als de badkamer een sfeer van een spa uitstraalt voor extra ontspanning. Hoe kun je de badkamer omtoveren tot een wellness paradijs zonder een grote verbouwing, hieronder lees je aantal fijne tips.

Maak gebruik van rustige kleuren 

Wanneer je wel eens een bezoekje brengt aan een spa dan is het je vast opgevallen dat er rustige kleuren worden gebruikt. Rustige kleuren zijn bijvoorbeeld wit, beige, lichtroze, lichtgroen en bruin. Is je badkamer echt aan vernieuwing toe en wil je graag een spa-gevoel geven aan deze ruimte, kies voor een beige badkamer. Is beige niet helemaal je kleur, kies dan voor andere rustige badkamer kleuren als basis. Ben je niet van plan bent om je badkamer te renoveren en ben je tevreden over de huidige basis, kies dan voor accessoires zoals handdoeken, een badmat en een zeeppompje in rustige kleurtinten. 

Kies voor ontspannende geuren

 Geur doet ontzettend veel met onze brein, het kan je bijvoorbeeld energie geven maar het kan je ook meer laten ontspannen. Om meer een spa-gevoel te creëren in je badkamer voeg je rustgevende geuren toe, bijvoorbeeld lavendel en eucalyptus. Dit kun je doen door geurstokjes, geurkaarsen of een huisparfum te gebruiken. Een meer natuurlijke manier om geur toe te voegen is door eucalyptus takken te kopen en deze in de douche te hangen, door de stoom die vrijkomt gaat je badkamer naar een echte spa ruiken. 

Maak gebruik van sfeervolle verlichting

Een badkamer met bijvoorbeeld TL-verlichting werkt uiteraard niet ontspannend, het zorgt juist voor het tegenovergestelde. Je kunt daarom overwegen om de verlichting in je badkamer aan te passen, kies voor dimbare inbouwspots, het toevoegen van een sfeervolle hanglamp of het plaatsen van prachtige wandlampjes die warm en zacht licht uitstralen. Maak ook zeker gebruik van kaarsen, ook dit zorgt voor een ontspannende sfeer in de badkamer.

Gebruik natuurlijke materialen
Wanneer de basis van je badkamer rust uitstraalt, kun je dit effect nog extra versterken door natuurlijke materialen toe te voegen aan de badkamer. Vervang bijvoorbeeld de bestaande badkamermeubel door een houten variant, eventueel met daarop een waskom gemaakt van natuurlijke materialen, zoals steen. Ook kun je kiezen voor natuurlijke accessoires gemaakt van rotan of bamboe, bijvoorbeeld wandplankjes voor aan de muur en rotan mandjes om spulletjes in op te bergen. Uiteraard mag een mooie groene plant, of meerdere, niet ontbreken.

Kies voor luxe badkameraccessoires

Om de badkamer helemaal af te maken, voeg je nog een aantal luxe badkameraccessoires toe om het spa-gevoel te versterken. Investeer in luxe handdoeken die extra zacht zijn, hang een mooie badjas aan een wandkapstok, leg een zachte badmat op de vloer en kies voor extra luxe huidverzorgingsproducten die niet alleen fijn zijn voor je huid, maar ook mooi verpakt zijn.

Om je badkamer om te toveren tot een echte spa, maak je gebruik van rustige kleuren, rustgevende geuren, sfeervolle verlichting en natuurlijke materialen en maak je het geheel af met luxe badkameraccessoires. Zo kun jij genieten van je eigen home spa!

 

Reacties