Foto: Zonnige_tuin

Lekker lang buiten met een zonnige tuin

Een tuin op het zuiden is een heerlijk extraatje. De hele dag door geniet je van de zonnestralen, wat tal van voordelen met zich meebrengt.

Tim 05 Maart 2024

 Je kunt langer buiten zitten, planten gedijen beter en je woning wordt zelfs verwarmd door de zon. Maar hoe haal je nu écht alles uit je zonovergoten tuin? In deze blog delen we tips om je tuin op het zuiden om te toveren tot een oase van rust en plezier.

Verschillende plekjes om te relaxen:
Met een zonnige tuin heb je de perfecte gelegenheid om diverse zithoeken te creëren. Ontbijt in de ochtendzon op een knus terras, geniet van een middagdutje in de schaduw van een boom of organiseer een gezellige borrel in de avondzon. Door verschillende zithoeken te creëren, maak je optimaal gebruik van de zon en breng je variatie in je tuin. De late avondzon combineert het best met een lekkere hottub in de tuin.

Planten die van de zon houden:
Niet alle planten zijn even geschikt voor een zonnige standplaats. Zoek uit welke planten goed gedijen in de volle zon en kies voor een mix van bloemen, struiken en bomen om een kleurrijke en sfeervolle border te creëren. Vergeet niet om ook wat schaduwplekken te creëren, waar je kunt afkoelen op warme dagen.

Lekker in de schaduw:
Op warme zomerdagen is het fijn om af en toe te kunnen afkoelen in de schaduw. Plaats een pergola, parasol of zonnescherm op je terras om te zorgen voor een aangename temperatuur. Zo kun je zelfs op de warmste dagen comfortabel buiten zitten.

Waterpret in de tuin:
Een waterpartij in de tuin is niet alleen een lust voor het oog, maar zorgt ook voor verkoeling op warme dagen. Plaats een klein zwembadje, vijver of fontein in je tuin en geniet van het kabbelende water en de verkoelende mist.

Geniet van de lange zomeravonden:
Met een tuin op het zuiden kun je lang nagenieten van de zwoele zomeravonden. Maak je tuin sfeervol met kaarsen, lampionnen en sfeerverlichting. Zo creëer je een magische ambiance om tot laat in de avond te genieten van het buitenleven. Heb je nog geen tuin op het zuiden? Bekijk dan beschikbare woningen met een perfecte tuin! 

Extra tips:

  • Denk aan privacy. Met een zonnige tuin is het extra belangrijk om te zorgen voor privacy. Plaats een schutting, haag of klimop om je tuin te omheinen.
  • Onderhoud je tuin. Een zonnige tuin heeft extra water nodig. Zorg ervoor dat je je planten regelmatig water geeft en houd je tuin onkruidvrij.
  • Geniet van het buitenleven! Met een tuin op het zuiden heb je geen excuus meer om niet naar buiten te gaan. Ontspan, geniet van de zon en maak van je tuin een tweede huiskamer.

We hopen dat je met deze tips nog meer kunt genieten van je zonnige tuin!

Reacties