Foto: /282719.jpeg

KLUDI efficiënt met water

KLUDI producten met WELL-label.

KLUDI producten met WELL-label.

WELL is een productclassificatie van de Europese samenwerkende fabrikanten. Met deze classificatie kan de consument een heldere beslissing nemen op grond van eenvoudige en objectieve verbruikscriteria. Deze criteria worden weergegeven in een gekleurde tabel die gelijkenis vertoont met die van stroomverbruikende huishoudelijke apparaten. Alleen wordt hier geen energieverbruik weergegeven maar het aantal liters water per minuut dat een product doorlaat.

Kludi rust vrijwel al haar wastafelmengkranen uit met cartouches met instelbare temperatuurbegrenzers en zogenaamde Z-perlatoren die maximaal acht liter per minuut doorlaten. Dat is ruim voldoende voor een groen A-label met twee sterren.


Het is daarom geen verrassing dat Kludi meteen voor meerdere producten zelfs het zeer groene A-label met 4 sterren kreeg. Twee sterren voor een verbruik minder dan zes liter per minuut en twee extra sterren omdat de temperatuur van deze producten te begrenzen is.

Zenta wastafelmengkranen en de Esprit en O-Cean opbouwbad- en douchemengkraan voldoen nu reeds aan de strengste eisen binnen de WELL-classificatie. Met deze kranen weet de consument dat het aankoopbedrag mettertijd terugverdient kan worden.

Ook hotels, campings, attractieparken en restaurants voldoen met deze producten eerder aan de eisen van bijvoorbeeld een Green Key organisatie.

Waar duurzaamheid voorheen nog wel eens een grote investering vereiste, is het nu mogelijk om zonder meerprijs direct te sparen op water en daarmee energie.

Meer informatie is te vinden op: www.kludi.nl.

Publicatiedatum: 2 mei 2012

Reacties