Foto: hansa-latrava-badkamer-kraan

HansaLATRAVA

Andere dimensie in waterbeleving.

Andere dimensie in waterbeleving. www.yapibulteni.com

Bij Hansa staat alles in het teken van de filosofie 'waterbeleving'. De nieuwe HANSALATRAVA wastafelmengkraan is daarvan het meest recente voorbeeld. Opnieuw een design van de ontwerpers Bruno Sacco en Reinhard Zetsche van Octopus Design. De onderscheidende vormgeving van zowel de kraan zelf als de waterstroom geeft een nieuwe dimensie aan de waterbeleving.

 

HANSALATRAVA is met de archetypische, sculpturale vorm een buitengewone verschijning in de badkamer. Het strakke design is op zich sober, zonder overbodige details, maar toch opvallend door het vernieuwende karakter. Dit wordt nog eens versterkt door de vormgeving van het uitstromende water.

Diagonaal watergordijn

Het water stroomt uit de kraan in een nog nooit eerder vertoonde verschijningsvorm: in een nauwkeurig geconstrueerde, diagonale, laminaire straal. Het ragfijne, strak platte watergordijn wordt gerealiseerd met behulp van een speciaal ontwikkelde straalvormer en een hoogwaardige waterloop. Het spectaculaire effect wordt overigens niet bereikt door de waterhoeveelheid, maar uitsluitend door de vormgeving van de waterverschijning. Daarbij blijft het verbruik op een laag niveau: HANSALATRAVA biedt een waterbesparing van ruim 40% t.o.v. een standaardkraan.

De bediening van de kraan vindt plaats via een in de vormgeving geïntegreerd tableau. Via lichtdiodes wordt de ingestelde watertemperatuur kleurrijk visualiseert. HANSALATRAVA is een nieuwe mijlpaal in premiumsegment van Hansa. De kraan zal vanaf de tweede helft van dit jaar leverbaar zijn.

HANSAEDITION

Onder de naam HANSAEDITION bundelt Hansa de 'waterbelevingproducten' HANSALATRAVA, HANSACANYON en HANSAMURANO in een nieuw premiumconcept met een hoogwaardig, onderscheidend aanbod. Dit aanbod richt zich in het bijzonder op de wereld van design en architectuur. Speciaal voor dit segment heeft Hansa bijpassende wastafels van het innovatieve minerale materiaal MINACOR ontwikkeld. Deze wastafels sluiten perfect aan op de geometrische vorm van deze bijzondere kranen. Zo biedt Hansa de designwereld een perfecte combinatie, zowel in vorm als in materiaalgebruik.

Publicatiedatum: 12 mei 2009

Reacties