Foto: 2018-05/Duravit badkamerkraan C1.jpg

Design van Duravit opnieuw bekroond

Red Dot Design Awards voor de C.1-kranencollectie én badkamerserie Luv

De jury van de Red Dot Awards heeft zowel aan de kranencollectie C.1 als de badkamerserie Luv de 'Red Dot'-onderscheiding toegekend.

De door Kurt Merki Jr. ontworpen kraan 'C.1' weet de beeldtaal van Duravit in de essentie te vatten. De ergonomisch vormgegeven greep die aan de onderkant subtiel ruimte creëert, ligt prettig in de hand en geeft controle in een handomdraai. Door de slimme details, zoals de tot een minimum gereduceerde rand tussen kraanbasis en greep, ontstaat bovendien een fraai esthetisch geheel.

Het spannende design van de serie Luv, van de hand van de Scandinavische ontwerper Cecilie Manz, verbindt Scandinavisch purisme met een tijdloze, delicate elegantie. Zachte vormen volgen een strenge geometrie. Bij de materiaal- en kleurkeuze spreidt ze haar gevoel voor het tastbare en de nuance tentoon. De ovale, uit DuraCeram® vervaardigde wastafels verenigen een fijne lijnvoering, royale waskommen en strakke randen. Daarnaast zijn matte buitenafwerkingen in wit, grijs of zandkleur mogelijk. De elegante wastafel rust op een robuuste commode op in hoogte verstelbare poten, die nog naar wens kan worden afgewerkt met kwartsstenen consoleplaten in drie stemmige tinten, of een massief Amerikaans notenhouten afwerking.

De Red Dot Award voor productdesign wordt in essentie al sinds 1955 uitgereikt en is een bekroning voor het beste dat een jaar op het gebied van design heeft gebracht. In 2018 dienden designers en fabrikanten uit 59 landen gezamenlijk meer dan 6.300 kanshebbers in. "In search of good design and innovation" beoordeelde een ongeveer 40-koppige jury de producten stuk voor stuk aan de hand van het origineel. Het deskundige panel verleent het internationaal gerenommeerde kwaliteitszegel uitsluitend aan producten die door hun geslaagde uitvoering eruit springen en die daarnaast aan de strenge beoordelingscriteria hebben voldaan. Zo spelen onder meer innovativiteit, functionaliteit, pure kwaliteit, ergonomische eigenschappen en duurzaamheid een rol.

Meer informatie: Duravit

Reacties