Kludi Nova Fonte - Traditie opnieuw geïnterpreteerd

Eén concept, drie designs, ongekend veel mogelijkheden

18 Juni 2020

Nova Fonte - de nieuwe serie van badkamermengkranen van Kludi is meer dan een uitbreiding van het hoogwaardige ‘Smart Luxury’-segment. Nova Fonte omhelst een -voor de badkamerbranche - niet eerder toegepast concept. De serie biedt drie designvarianten: Classic, Puristic en Déco. Elk van deze varianten interpreteert de klassiek moderne badkamer op een eigen wijze. Daarmee biedt Nova Fonte ongekend veel mogelijkheden voor een badkamerinrichting die exact past bij de gewenste woonstijl en persoonlijke smaak.  

De drie designvarianten verschillen optisch van elkaar door de vormgeving van de grepen en rozetten. Elk toont een eigen visie op de verbinding tussen de puristische en de klassieke stijl. Allen tillen ze de traditionele, elegante tweegreeps badkamermengkraan naar een hoogwaardig actueel niveau, met behoud van de archetypische kenmerken. Elke Nova Fonte overtuigt door heldere, tijdloze elegantie met respect voor wat van waarde is. 

Ongeacht het soort greep, kruis, vleugel of ster, ongeacht de rozetten, strak getrapt, streng minimalistisch of vloeiend taps toelopend, spreek elke Nova Fonte badkamermengkraan dezelfde modern geometrische designtaal. De drie designvarianten kunnen dan ook prima in één badkamer gecombineerd worden.  Met in totaal 18 verschillende tweegreeps wastafelmengkranen blijft geen wens onvervuld bij de inrichting van de designbadkamer. Naast 3- en 1-gats wastafelmengkranen voor staande montage zijn inbouwvarianten met twee verschillende uitlooplengten beschikbaar voor wandmontage. Daarnaast biedt Kludi Nova Fonte bijpassende bad-/douchemengkranen, bad- en douchesets in de drie designvarianten. 

Classic - Harmonieus samenspel van vormen

Evenwichtige verhoudingen, traditionele vormen en materialen, tijdloze kwaliteit en harmonie kenmerken de designvariant Classic. De markante kruisgrepen en de cilindrische, getrapte, bijna zuilvormige rozetten geven Nova Fonte Classic een onderscheidend karakter. De kruisgrepen refereren aan klassieke stijlelementen. Tegelijk heeft het pure, elegante design een eigentijdse uitstraling.

Puristic - Moderne gratie, onvergankelijke elegantie

Pure, rechte lijnen, ingetogen vormen, hoogwaardige afwerking en het bewust weglaten van alles wat overbodig is, kenmerken deze designvariant. De perfecte geometrie en het minimalistische ontwerp van de vleugelgrepen en rozetten belichamen de tijdloze elegantie en moderniteit van deze designvariant. Elke Nova Fonte Puristic badkamermengkraan overtuigt door rust, helderheid en esthetische zeggingskracht.  

Déco - Expressieve individualiteit

Subtiel speelse vormen, ingetogen accenten en de toepassing van kritisch geselecteerde materialen kenmerken deze designvariant. De elegante belijning van de gebogen rozet van Nova Fonte Déco zet zich naadloos voort in de vloeiende beweging van de stergrepen. De vloeiende vorm ligt aangenaam in de hand. Tegelijk is deze mengkraan met de overtuigende, elegante vormgeving een echte blikvanger. Temeer omdat deze designvariant op heel eigen wijze stijlelementen uit zowel de Jugendstil als uit de moderne landhuisstijl combineert. 

Meer comfort, meer plezier

Kludi Nova Fonte overtuigt ook door interessante technische kenmerken en doordachte details. Deze dragen bij aan gebruikscomfort en meer plezier van water.  

De drukonafhankelijke laminaire straalregelaar, die standaard in de Kludi Nova Fonte badkamermengkranen is ingebouwd, zorgt voor kristalhelder water, zonder de gebruikelijke vermenging met lucht. Het water stroomt fluisterstil en nagenoeg spatvrij. 

Dit voordeel is extra zwaarwegend omdat met Kludi Nova Fonte de waterstroom nauwkeuriger kan worden gedoseerd dan bij conventionele mengkranen. Dankzij speciale Soft-Start keramische bovendelen, waarmee de mengkraan zich tot 90° laat openen en sluiten, is de waterstroom nauwkeurig te regelen. Zo wordt geen water verspild. Ook wordt spatwater, door een onbedoeld te harde waterstraal, grotendeels voorkomen. Dit maakt ook het schoonhouden van de wastafel eenvoudiger. 

Daarbij komt dat het draaibereik van de uitloop van de staande Nova Fonte 3- en 1-gats wastafelmengkranen rekening houdt met persoonlijke voorkeuren. Met behulp van een ring kan het draaibereik van de uitloop naar wens vergrendeld worden of tot 150° begrensd. Wanneer de uitloop 360° draaibaar dient te zijn, kan de tweede ring gebruikt worden, die standaard worde meegeleverd.

Nul procent plastic

Bij het verpakken van Nova Fonte producten wordt geen plastic gebruikt. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van biologisch verpakkingsmateriaal dat is verkregen uit aardappelzetmeel; 100 procent afbreekbaar zonder schadelijke effecten voor mens en milieu volgens DIN 13432.

Meer informatie: www.kludi.com

Reacties