Foto: Klafs_sauna

KLAFS breidt S1 SAUNA HANDMATIG serie uit voor maximaal wellnessplezier op minimaal vloeroppervlak

de wereldmarktleider voor sauna, wellness en spa heeft nieuwe varianten toegevoegd aan het assortiment van de populaire uitschuifbare S1 SAUNA HANDMATIG

30 Maart 2024

De trend naar kleinere woonruimtes zet zich al enkele jaren voort. KLAFS onderschrijft deze ontwikkeling en bewijst opnieuw dat een wellnessoase moeiteloos in elk huis past, hoe klein ook: de wereldmarktleider voor sauna, wellness en spa heeft nieuwe varianten toegevoegd aan het assortiment van de populaire uitschuifbare S1 SAUNA HANDMATIG. De nieuwe modellen zijn teruggebracht tot een minimale ruimtebehoefte, terwijl de saunabeleving tegelijkertijd is geoptimaliseerd met een nieuwe verwarmingstechnologie en optioneel 's werelds eerste frameloze front van dun isolatieglas, de S1 EcoSmart. Door de eenvoudige aansluiting op een 230V stopcontact kunnen alle saunavarianten van de S1 SAUNA HANDMATIG snel worden opgewarmd tot een optimale saunatemperatuur. Om ultiem van de sauna te genieten, biedt KLAFS de nieuwe RelaxPad MOLLIS® en de nieuwe ligbankverlenging COMFORT aan. Deze laatste creëert een comfortabele ligmogelijkheid op een vlak oppervlak voor nog meer comfort.

Klein ruimtewonder, groots saunaplezier

De S1 SAUNA HANDMATIG is een echte designrevolutie: een uitschuifbare sauna met een moderne, puristische uitstraling. Ingeschoven meet de sauna, met zijn geringe diepte van 60 cm, niet meer dan een kledingkast, waardoor deze discreet op de achtergrond blijft als de sauna niet wordt gebruikt. Maar met slechts een paar eenvoudige stappen ontvouwt het ruimtewonder zijn volledige potentieel. Dankzij het unieke zoomconcept kan de S1 SAUNA HANDMATIG, met behulp van een stevige reling, eenvoudig met de hand worden uitgeschoven tot zijn volledige grootte. Dit is mogelijk door een soepel lopend, gesynchroniseerd mechanisme. In een mum van tijd kan de persoonlijke wellness-sessie beginnen. Geen ingewikkelde opbouw, geen tijdrovende installatie. Integendeel - de installatie is ongelooflijk eenvoudig: stekker in het stopcontact, uitschuiven, aanzetten en ontspannen! De S1 SAUNA HANDMATIG kan eenvoudig worden aangesloten op een 230V stopcontact. Na het gebruik kan de cabine moeiteloos worden ingeschoven, waardoor het de ideale keuze is voor kamers met beperkte ruimte.

De varianten van de S1 SAUNA HANDMATIG - veel ruimte voor een ontspannen pauze

De nieuwe varianten van de S1 SAUNA HANDMATIG zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes van EXTRA SMALL (112 cm breed) tot LARGE (202 cm breed) en twee uitschuifbare dieptes, 110 cm of 160 cm - perfect voor elke kamer. De ligvoorziening kan eenvoudig 10 cm naar voren worden getrokken en biedt daardoor extra comfort. Bovendien kan het liggedeelte met de COMFORT-ligbankverlenging worden vergroot - ideaal voor een ontspannen saunabeleving voor twee. De ruimtebesparende MONO saunakachel met geïntegreerde bedieningseenheid die onder de bank is geïnstalleerd, zorgt ervoor dat er ondanks de kleine sauna geen benauwd gevoel ontstaat.

Gereduceerd formaat – optimaal saunaklimaat

Met deze uitbreiding heeft KLAFS nog meer innovaties geïntroduceerd: de geoptimaliseerde verwarmingstechnologie van de MONO saunakachel zorgt ervoor dat de ideale saunatemperatuur snel wordt bereikt, ongeacht de sauna grootte. En door toevoeging van het S1 EcoSmart isolatieglasfront wordt de warmte optimaal vastgehouden in de cabine. Dankzij het innovatieve ontwerp zijn de deurscharnieren rechtstreeks op het isolatieglas bevestigd, waardoor de gehele voorzijde, inclusief de saunadeur, uit isolatieglas bestaat. Deze optimale warmte-isolatie draagt ook bij aan een intenser en gelijkmatiger warmtegevoel tijdens het saunabaden. Er wordt minder warmte afgegeven aan de omringende ruimte en er wordt meer warmte vanaf de voorkant teruggestraald. Zo kunnen saunabezoekers genieten van een nog aangenamer feel-good klimaat. Tegelijkertijd maakt de nieuwe glasconstructie het gebruik van frameloos, bijzonder licht en dun isolatieglas mogelijk. De nieuwe glaspui weegt slechts 3% meer dan enkel glas en kan bij een verhuizing ook gemakkelijk naar een nieuwe woning worden vervoerd.

Past perfect in elk interieur

Naast het innovatieve gebruik van de ruimte en het optimale saunaklimaat scoort de S1 SAUNA HANDMATIG ook met zijn esthetische uitstraling. Het ontwerp van de S1 SAUNA HANDMATIG is elegant en modern en past daardoor niet alleen qua formaat in elke ruimte, qua looks past hij net zo goed in de studeerkamer, badkamer of slaapkamer alsook in de woonkamer of hal. De hoogwaardige inrichting is zorgvuldig doordacht en tot in het kleinste detail afgestemd op verschillende behoeften. Saunaliefhebbers kunnen kiezen uit verschillende buitenbekledingen in wit, wit satijn, zwart, notenhout, eiken of alpendenhout. De bijpassende optionele binnenbekleding van hemlock, notenhout of levendig getekend alpendenhout zorgt voor een harmonieus totaalbeeld en biedt veelzijdige ontwerpmogelijkheden voor individuele wensen.

Optionele extra's voor nog meer sfeer en comfort

Nog een visueel hoogtepunt is de rugleuningverlichting SUNSET S1 L. De indirecte LED-verlichting creëert een aangename en intieme sfeer. Het warme licht zet harmonieuze accenten en completeert de S1 SAUNA HANDMATIG optimaal met een sfeervolle binnenverlichting. De CLARA saunalamp van gebogen beukenhout met in hout gefreesde ornamenten betovert en creëert zo een warme sfeer.

Daarnaast is de KLAFS MOLLIS® collectie uitgebreid met de comfortabele RelaxPad MOLLIS® waar heerlijk tegenaan geleund kan worden om zo comfortabel de warmte van de sauna te ervaren. De nieuwe RelaxPad MOLLIS® kan eenvoudig aan de zijwand worden bevestigd. Om ervoor te zorgen dat de textielserie bestand is tegen de hoge eisen van de sauna, bestaat deze uit een hittebestendige, absorberende, wasbare en allergievriendelijke bekleding van Oeko-Tex 100-gecertificeerde Tencel®-vezels.

Dit alles zorgt ervoor dat elk moment van ontspanning in de S1 SAUNA HANDMATIG een esthetische en comfortabele ervaring wordt. Een kleine pauze kan niet fijner en ongecompliceerder zijn.

Reacties